Η Ελισάβετ Βασιλείου είναι ένα κορίτσι μόλις 22 ετών που λατρεύει τον χορό και ταυτόχρονα έχει στην φύση της την αγάπη για το υγρό στοιχείο.

Η καλλιτεχνική κολύμβηση με την οποία ασχολήθηκε από μικρή, μέσω της ΝΕΠ, της έδωσε την δυνατότητα να συνδυάζει αυτές τις δύο αγάπες της. Τον  χορό και την κολύμβηση. Έχοντας πατέρα τον βετεράνο διεθνή αθλητή υδατοσφαίρισης Νίκο Βασιλείου (αργότερα έγινε διαιτητής και πλέον είναι παρατηρητής διαιτησίας) ήρθε σε επαφή από μικρή με τον χώρο του αθλητισμού και αυτό την κέρδισε γρήγορα ήταν η πισίνα και το νερό.

Στον χορό και στην καλλιτεχνική κολύμβηση, βρήκε αυτό που είχε μέσα της. Παίρνοντας αρκετά αστεράκια στα πρωταθλήματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης με τα χρώματα της ΝΕΠ, σπούδασε πάνω στον χορό στην Ανώτατη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Τατιάνας Λοβέρδου στην Πάτρα και στη συνέχεια δίνοντας εξετάσεις κατάφερε να πάρει το πτυχίο της προπονητικής στην α΄ καλλιτεχνική κολύμβηση στην αναγνωρισμένη σχολή της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. 


Ένας σοβαρός τραυματισμός που είχε στο ισχίο την ανάγκασε να σταματήσει τις σπουδές της στην σχολή χορού, αν και θεωρούνταν ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα στον σύγχρονο χορό, ωστόσο, ο χορός και η κίνηση κυλάει στο αίμα της και ασφαλώς συνεχίζει να ασχολείται με αυτή την μορφή τέχνης. Το αν θα ολοκληρώσει τις σπουδές στον χορό αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει αργότερα. 

Για την ώρα αυτό που την έχει κερδίσει είναι η προπονητική και η ενασχόληση της με την καλλιτεχνική κολύμβηση αφού από την 1η Φεβρουαρίου ανέλαβε την αντίστοιχη ομάδα της ΝΕΠ, ένα σωματείο που έχει ιδιαίτερες φιλοδοξίες πάνω στο υπέροχο αυτό σπορ, τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε επίπεδο υποδομών. 

Καθημερινά η Ελισάβετ Βασιλείου προπονεί τα κοριτσάκια της ΝΕΠ και αυτό είναι κάτι που την γεμίζει από κάθε άποψη. Παράλληλα τελειώνει της σπουδές της στην Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και έτσι επιβεβαιώνει τον κανόνα που λέει ότι η καλύτερη μορφή αγωγής και εκπαίδευσης, αλλά και ένα σημαντικό εφόδιο για την πορεία της ζωής του καθενός, είναι η ενασχόληση από μικρή ηλικία με τον αθλητισμό. 

Η ίδια γνωρίζει, άλλωστε, ότι πλέον αποτελεί ένα πρότυπο για τα κοριτσάκια αυτά που τους μαθαίνει τα μυστικά της καλλιτεχνικής κολύμβησης. 


P.E: Τι είναι αυτό που λατρεύεις στην καλλιτεχνική κολύμβηση;

Ε.Β.: Λατρεύω την κίνηση, τη μουσική, την τεχνική που είναι ιδιαίτερη και ότι μέσα στο νερό αισθάνομαι δυνατή και ελεύθερη.

P.E.: Πώς ξεκίνησες την ενασχόληση σου με τον χορό και τι κίνητρο είχες;

E.B.: Από μικρό παιδί μου άρεσε πάντα η μουσική, μου άρεσε πολύ να χορεύω, και αυτό με διαμόρφωσε σαν χαρακτήρα και προσωπικότητα.

P.E. Τι σημαίνει για σένα η κίνηση, ο χορός είτε μέσα στο νερό, είτε εκτός αυτού;

E.B.: Είναι ένας τρόπος έκφρασης για εμένα. Όλη αυτή η χάρη, η ενέργεια δένουν πληρότητα στον εσωτερικό μου κόσμο, με αποτέλεσμα να νιώθω ολοκληρωμένη.


P.E. Χορός και καλλιτεχνική κολύμβηση είναι δυο αλληλένδετα κομμάτια; Που διαχωρίζονται και που συνδέονται;

E.B.: Σίγουρα είναι αλληλένδετα γιατί έχουν την βάση τους στην μουσική και την κίνηση. Φυσικά όμως υπάρχουν και διαφορές. Στην καλλιτεχνική κολύμβηση βασικό στοιχείο είναι το νερό, αυξάνεται κατά πολύ ο βαθμός δυσκολίας γιατί πρέπει να να υπάρχει τέλειος συγχρονισμός, ενώ οι περισσότερες κινήσεις γίνονται ανάστροφα. Από την άλλη πλευρά στο μπαλέτο δεν είναι τόσο εύκολο να φοράς τις pointe και ταυτόχρονα η κίνηση σου να φαίνεται τόσο φυσική και όμορφη.

P.E: Η καλλιτεχνική κολύμβηση είναι για σένα ένα σπορ ή μία άλλη μορφή τέχνης;

E.B.: Σίγουρα είναι σπορ και μάλιστα περιλαμβάνεται στα ολυμπιακά αθλήματα. Όμως είναι και κάτι παραπάνω γιατί συνδυάζει μαζί με την τεχνική και την ομαδικότητα την αρμονία και την ευαισθησία στην κίνηση.

P.E: Τι χρειάζεται να έχει έμφυτο ένα κοριτσάκι για να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση;

E.B.: Δεν χρειάζεται κάποιο έμφυτο ταλέντο για να ασχοληθείς και να απολαύσεις αυτό το άθλημα. Φυσικά αν θέλει κάποιος να κάνει πρωταθλητισμό πρέπει να έχει ιδιαίτερα ταλέντα που αφορούν την φυσική κατάσταση αλλά και στην αρμονία της κίνησης.


P.E: Εφόσον ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση τι προσφέρει αυτό το άθλημα στην ενηλικίωση ενός κοριτσιού;

E.B.: Το πιο σημαντικό θεωρώ πως είναι η πειθαρχία, η επιμονή και η συλλογικότητα, ιδιότητα που απουσιάζει σε μεγάλο βαθμό στη σημερινή κοινωνία. Επιπλέον εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία στην καλλιτεχνική κολύμβηση είναι ότι βελτιώνει τη φυσική σου κατάσταση και διαμορφώνει το σώμα σου χωρίς τραυματισμούς και χωρίς σωματικές μεταβολές όταν αφήνεις το άθλημα.

P.E.: Πόσες αθλήτριες προπονείς στην ΝΕΠ και αν υπάρχει ενδιαφέρον στην Πάτρα για αυτό το άθλημα;

E.B.: Στους 2,5 μήνες που υπάρχει το τμήμα της ΝΕΠ έχουν έρθει 25 παιδιά. Ήταν δύσκολο λόγω του ότι ξεκινήσαμε Φεβρουάριο και τα παιδιά είχαν ήδη βάλει στο πρόγραμμα τους αλλάς εξωσχολικές δραστηριότητες. Πιστεύω ότι στην επόμενη σχολική χρονιά θα πάει ακόμα καλύτερα.

P.E: Πώς αισθάνεσαι που δουλεύεις πάνω στα παιδιά αυτά και ποιες είναι οι ευθύνες που προκύπτουν από αυτό;

E.B.: Όταν ασχολείσαι με παιδιά πάντα υπάρχει ευθύνη αλλά και μεγάλη ικανοποίηση. Μου αρέσει τόσο πολύ που όσο κουρασμένη και ταλαιπωρημένη να είμαι, θα πάω στην πισίνα, θα με πάρουν την πιο μεγάλη αγκαλιά, θα χαμογελάσουν και αυτό θα με ανταμείψει απόλυτα.


P.E: Τι σου λένε τα κορίτσια σου μετά το τέλος της προπόνησης και ποιες είναι οι σχέσεις που έχεις μαζί τους;

E.B.: Έχω παρά πολύ καλή σχέση με τα κορίτσια αλλά και με τις μαμάδες τους. Τα αγαπάω όλα παρά παρά πολύ και έχω δεθεί πολύ μαζί τους. Είναι η αθλητική μου οικογένεια...

P.E: Τι πραγματικά θα ήθελες να τους προσφέρεις μέσα από αυτό που κάνεις και που στοχεύεις;

E.B.: Πρώτα από όλα θα ήθελα να γίνουν καλοί άνθρωποι στην ζωή τους και να λειτουργούν σαν ομάδα και όχι σαν μονάδα. Θέλω να είναι πειθαρχημένες, γιατί η ζωή είναι δύσκολη και απρόβλεπτη. Όλα τα αλλά έρχονται, αν σου αρέσει ο χορός και το νερό δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.

P.E:  Υπάρχουν αγωνιστικές βλέψεις για την ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης της ΝΕΠ και ποιες είναι αυτές;

E.B.: Τον Μάιο, αν όλα πάνε βάση προγράμματος, ευελπιστώ τα κορίτσια μου να κατέβουν σε αγώνες. Αλλά γενικά είναι ακόμα πολύ νωρίς καθώς το τμήμα λειτουργεί μόνο 2,5 μήνες. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να εξελιχθούν γρήγορα και αποδοτικά.


P.E: Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα σωματείο στην Πάτρα που ασχολείται με το σπορ αυτό;

E.B.: Η ΝΕΠ είναι μεγάλο σωματείο με παρά πολλές επιτυχίες στα αθλήματα του υγρού στίβου. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, όπως σε όλα τα αθλητικά σωματεία. Ειδικά προβλήματα αφορούν στη θερμοκρασία του νερού, τον εξοπλισμό κλπ όμως όλοι προσπαθούν για την αντιμετώπιση τους.

P.E: Τα δικά σου πλάνα για το μέλλον ποια είναι και με τι σχετίζονται; Με τον χορό, την καλλιτεχνική κολύμβηση ή τις σπουδές;

E.B.: Είμαι σε μια καλή και δημιουργική φάση της ζωής μου. Έχω πολλαπλούς στόχους συνδυάζοντας τη προπονητική, το χορό αλλά και τις σπουδές μου. Αναμένω να πάρω το πτυχίο μου στις οικονομικές επιστήμες τον Σεπτέμβριο και να αρχίσω μεταπτυχιακές σπουδές.