Η φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ που έγινε στην Θεσσαλονίκη δεν είχε προηγούμενο για όσους την έζησαν από κοντά.

Ο δικέφαλος του Βορρά προχώρησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 34 ολόκληρα χρόνια, τότε που είχε αναδειχθεί πρώτος στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, την αγωνιστική περίοδο του 1984 - 1985. Από τότε μέχρι σήμερα, πέρασε μία ολόκληρη ζωή και σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά. 

Αυτό που όπως αποδείχτηκε δεν έχει αλλάξει είναι η αγάπη του λαού του ΠΑΟΚ για αυτή την ομάδα. Η Θεσσαλονίκη κάηκε από την φιέστα της κατάκτησης του τίτλου την Κυριακή στην Τούμπα και δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι βγήκαν στους δρόμους για να γλεντήσουν την επιτυχία της ομάδας τους.

Ανάμεσα σε αυτούς βρέθηκαν και αρκετοί Πατρινοί που ταξίδεψαν από την Πάτρα στην Θεσσαλονίκη για να δουν από κοντά αυτή την φιέστα, δείχνοντας έτσι ότι η αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ δεν έχει όρια, ούτε και τόπο προέλευσης. 

Το πιστεύετε δεν το πιστεύετε οι Πατρινοί που ανέβηκαν στην Θεσσαλονίκη δεν ήταν και λίγοι. Αντίθετα ήταν αρκετοί (πάνω από 80 άτομα)με δεδομένο βέβαια τα χιλιόμετρα που χρειάστηκαν για να διανύσουν για να βρεθούν στην νύφη του Βορρά και στη συνέχεια να επιστρέψουν πίσω στην βάση τους, στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 


Το patrasevents.gr μίλησε ίσως με τον πιο τρελό από αυτούς.

Ο τύπος πήρε το μηχανάκι του και ανέβηκε με αυτό στη Θεσσαλονίκη, μόνος, ταξιδεύοντας χιλιόμετρα για να βρεθεί στην φιέστα που διοργάνωσε ο ΠΑΟΚ. Ο Γ. (τα υπόλοιπα στοιχεία του δεν χρειάζεται να αναφερθούν), κουρασμένος από το ταξίδι, επέστρεψε την Μεγάλη Δευτέρα στην Πάτρα και μίλησε για μία εμπειρία ζωής που σίγουρα θα του μείνει αξέχαστη. 

"Ένιωσα την ανάγκη να πάω. Λόγω δουλειάς δεν μπορούσα να κανονίσω με κάποιον σίγουρα και έτσι πήγα μόνος μου τελευταία στιγμή" τονίζει ο ίδιος μιλώντας στο patrasevents.gr. Όπως μας λέει δεν ανήκει στους οργανωμένους, ούτε ασχολείται με αυτά. Είναι όμως ΠΑΟΚ από μικρό παιδί και με αυτή την ομάδα μεγάλωσε, παρόλο που είναι Πατρινός. "Ήταν κάτι διαφορετικό που μου ταίριαζε" τονίζει. 

"Όλοι κάναμε κάτι παραπάνω φέτος για να πάρει η ομάδα το πρωτάθλημα. Παίκτες, προπονητές, επιτελεία και ο κόσμος. Ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του το άξιζε και με το παραπάνω φέτος να πάρει τον τίτλο αφού είχε την καλύτερη ομάδα".

Η φιέστα ήταν μια εμπειρία ζωής για αυτόν. "Ήταν κάτι που νομίζω κανείς μας δεν είχε ξαναζήσει. Πολύ οργανωμένη και πολύ θεαματική. Με τον κόσμο κοντά στην ομάδα και με πολύ συναίσθημα". 


Η όλη εκδήλωση μέσα στο γήπεδο της Τούμπας είχε και άρωμα Πάτρας.

Τιμήθηκε από την ΠΑΕ ο Πατρινός προπονητής Γιάννης Ψαρράς που ήταν στην ομάδα που πήρε το '85 το πρωτάθλημα. "Σίγουρα ήταν και αυτό ένα ακόμα στοιχείο που προκάλεσε συγκίνηση στον κόσμο της ομάδας" τονίζει. Όσο για το τι γινόταν στην Θεσσαλονίκη έξω από το γήπεδο της Τούμπας; 

Τα πάντα κινούνταν σε ρυθμούς φιέστας. "Ένα διαρκές και μόνιμο πάρτι. Αυτό δεν το έχω ξαναδεί ποτέ. Τα μαγαζιά κερνούσαν μπύρες, δεν κοίταζαν να βγάλουν λεφτά, αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να πάρει μέρος όλος ο κόσμος στο πάρτι, οι οπαδοί χόρευαν και γλεντούσαν όλοι μαζί αγκαλιά και εμένα προσωπικά μου θύμισε κάτι σαν και αυτό που γίνεται στην Πάτρα το καρναβάλι.

Σου λέω ήταν μία εμπειρία ζωής και ο κόσμος του ΠΑΟΚ έδειξε μέσα από την φιέστα αυτή πόσο αγαπάει αυτή την ομάδα".

(Το φωτογραφικό υλικό έχει παραχωρηθεί στο patrasevents.gr από τον συγκεκριμένο φίλαθλο και είναι από τα όσα έγιναν στην Θεσσαλονίκη).