Η Παγκαλαβρυτινή Ένωση στα πλαίσια των Αθλητικών δραστηριοτήτων της διοργανώνει, όπως είναι γνωστό και φέτος για 3η χρονιά, με μεγάλη επιτυχία το «Παγκαλαβρυτινό τουρνουά ποδοσφαίρου "ευ αγωνίζεσθαι"». Το τουρνουά δημιουργήθηκε και οργανώθηκε έπειτα από πρόταση του μέλους του Συμβουλίου κ. Σπήλιου Μπαλαφούτα και με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ε.

Στο τουρνουά συμμετέχουν πολλοί Καλαβρυτινοί Σύλλογοι και μέσα από αυτό δεκάδες συμπατριώτες μας, ήρθαν κοντά σε μια σύσφιξη σχέσεων και αλληλοϋποστήριξης.

Σημαντική συμβολή στην διοργάνωση, ήταν και είναι, εκτός του θεσμικού εκπροσώπου της Π.Ε. κ. Μπαλαφούτα και κεντρικό συντονιστή επίσης τον Στέφανο Βαγενά από το Καλλιφώνιο, οι εκλεκτοί συμπατριώτες μας Δημήτρης Μηλιτσόπουλος από Πλανητέρου και Βασίλης Καλογερόπουλος από Καμενιάνους και όλοι συνεισφέρουν τα μέγιστα.

Φέτος και εν όψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα, οι διοργανωτές δεν έμειναν μόνο στους αθλητικούς αγώνες αλλά προχώρησαν σε μια εκστρατεία Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες του Καλλιμανοπούλειου γηροκομείου Καλαβρύτων.

Η συμμετοχή ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή αφού κατάφεραν να συλλέξουν ένα φορτηγό γεμάτα είδη πρώτης ανάγκης αλλά κυρίως ένα φορτηγό αγάπης που γέμισε και ήδη ταξιδεύει για τα Καλάβρυτα.

Χθες το απόγευμα στα γήπεδα του Ρέντη που διεξάγονται οι αγώνες παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δήμος Βαρβιτσιώτης συνοδευόμενος τη Γραμματέα κ. Αρετή Πράγια η οποία και με τεράστια επιτυχία είχε αναλάβει όλο το διαχειριστικό κομμάτι της προσπάθειας και από τους Χρήστο Κοντογιάννη, Τάκη Μπαλφούσια και Νίκο Παπακωνσταντόπουλο,  μελών του Δ.Σ., ο τέως υπουργός και νυν βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, ο τ. βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Θανάσης Παπαδόπουλος, πολλοί Πρόεδροι Συλλόγων και πάρα πολλοί συμπατριώτες μας με σημαντική συνεισφορά όλων στην ημέρα αλληλεγγύης.

Στο Παγκαλαβρυτινό Τουρνουά συμμετέχουν και ομάδες από Καμενιάνους, Λυκούρια, Κέρτεζη, Καλλιφώνιο, Τριπόταμα, Πλανητέρου, Σειρές, Καρνέσι, Φίλα και Δάφνη.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς, δήλωσε σχετικά:

Πριν από λίγο, στο Παγκαλαβρυτινό Τουρνουά 6Χ6 “ Εύ Αγωνίζεσθαι“ Συλλόγων 2019”, στα γήπεδα του Καρούλια στο Ρέντη, όπου, οι Ομάδες των Συλλόγων των χωριών μας, στην Αθήνα, αγωνίστηκαν για καλό σκοπό. Να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη μακράς διαρκείας για το Καλλιμανοπούλειο Γηροκομείο μας. Οι συμπατριώτες μας Καλαβρυτινοί, ανταποκρίθηκαν, με χαρά και συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη και γέμισαν ένα φορτηγό. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, στην εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία των Συλλόγων μας και της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης. Το Καλαβρυτινό πνεύμα, είναι ΙΣΧΥΡΟ και ΔΥΝΑΤΟ. Να έχουν υγεία, δύναμη και πρόοδο τα παιδιά μας, που αγωνίστηκαν και στο τουρνουά και σ´όλη τη σαιζόν. Στους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές μας και ο καλύτερος, ο μεγάλος κλαρινίστας μας, από τις Σειρές, ο Άρης Μουγκοπέτρος. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με την αγάπη μου, σε όλους τους πατριώτες μας, της Αθήνας, που τους περιμένουμε για ΠΑΣΧΑ, στα Καλάβρυτα και στα χωριά μας.

Στο ¨3ο Παγκαλαβρυτινό τουρνουά ποδοσφαίρου ευ αγωνίζεσθαι¨  που διοργανώνει  η Παγκαλαβρυτινή , παραβρέθηκε ο υποψήφιος  δήμαρχος  Θανάσης Παπαδόπουλος.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Θανάσης Παπαδόπουλος δήλωσε:

“Κάθε προσπάθεια αλληλεγγύης που ενδυναμώνει την κοινωνική συνοχή πρέπει να στηρίζεται από όλους μας, να αναδεικνύεται και να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Την επόμενη μέρα θα έχουμε στο επίκεντρο των προσπαθειών μας τέτοιες δράσεις και θα στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία με μοναδικό στόχο, κανείς άνθρωπος στον τόπο μας να μην νοιώθει και να μην είναι μόνος.”

Ο συνδυασμός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για το ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ – ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ στα πλαίσια της εκστρατεία αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης προς το Καλλιμανοπούλειο γηροκομείο προσφέρει τα γλυκά για το πασχαλινό τραπέζι των τροφίμων του ιδρύματος και των φιλοξενουμένων στο “Άσυλο Ανιάτων”.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε. κ. Δήμος Βαρβιτσιώτης, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους, υποσχόμενος ότι η Παγκαλαβρυτινή Ένωση θα συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό τις δράσεις της και στην αθλητική αλλά κυρίως στην ανθρωπιστική κατεύθυνση.

Το φορτηγό γεμάτο είδη τα μετέφερε ήδη σε αποθήκη της Πάτρας όπου και θα συσκευαστούν κατά κατηγορία. Πολλά επίσης είδη θα μεταφερθούν απ’ ευθείας στα Καλάβρυτα στο γραφείο του Παραρτήματος Καλαβρύτων της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως, Μεγάλου Σπηλαίου 26 στην πόλη των Καλαβρύτων. Εκεί όσοι επιθυμούν μπορούν να παραδώσουν και άλλα είδη.

Η συνέχεια προγραμματίστηκε για το Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου 2019 και ώρα 11,00 όπου στο Γηροκομείο Καλαβρύτων όπου και θα παραδοθούν από τους εκπροσώπους της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης και εκπροσώπους των συμμετεχόντων συλλόγων και γενικά των δωρητών, τα συγκεντρωμένα είδη και επιπλέον θα δοθούν σε όλους τους γέροντες και γερόντισσές λαμπάδες που η Παγκαλαβρυτινή Ένωση θα προμηθευτεί από το πασχαλινό παζάρι  που κάνουν οι Μοναχές της Ιεράς Μονής Μακελλαριάς για τις ημέρες του Πάσχα με στόχο επίσης να ενισχυθεί η Ιερά Μονή Μακελλαριάς.