Μπορεί η τουριστική σεζόν να ξεκινάει και το αεροδρόμιο του Αράξου να ετοιμάζεται να υποδεχθεί χιλιάδες τουρίστες που αναμένεται να καταφτάσουν στην περιοχή, έχοντας επιλέξει την Δυτική Ελλάδα αλλά και τη Νότια Πελοπόννησο για τις διακοπές τους, όμως η πρώτη εικόνα που θα σχηματίσουν για τη χώρα μας, μάλλον δεν θα είναι θετική. 

Και αυτό δεν θα οφείλεται ούτε στους ανθρώπους του αεροδρομίου του Αράξου, ούτε στους επαγγελματίες του τουρισμού που αμφότεροι γνωρίζουν και ξέρουν να προσφέρουν υψηλή ποιότητα στις παροχές των υπηρεσιών τους. Ξέρετε που θα οφείλεται; Στην πολιτεία και στο κράτος οι υποδομές του οποίου εξακολουθούν να θυμίζουν μία τριτοκοσμική χώρα. 

Πάρτε για παράδειγμα το οδικό δίκτυο και τους επαρχιακούς δρόμους γύρω από το αεροδρόμιο του Αράξου από τους οποίους αναγκαστικά θα περάσουν οι τουρίστες, είτε με τα λεωφορεία των τουριστικών - ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, είτε με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα. Οι δρόμοι λοιπόν που συνδέονται με το αεροδρόμιο του Αράξου είναι χωράφια. 

Γεμάτοι από λακκούβες και παγίδες. Σε ορισμένα σημεία τους μάλιστα είναι απροσπέλαστοι. Ειδικότερα, από το ύψος του Λάππα και μετά οι επιβάτες σε οποιοδήποτε όχημα γίνονται "φραπές" από το κούνημα που προκαλούν οι συνεχόμενες λακκούβες.

Ο δρόμοι αυτοί έχουν επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο από το συνεχές πέρασμα μεγάλων οχημάτων, φορτηγών, λεωφορείων και τρακτέρ, με αποτέλεσμα η άσφαλτος σε ορισμένα σημεία να έχει "βουλιάξει". Χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις. 

Το έργο των 6.000.000 ευρώ που έχει εγκριθεί και έχει πάρει "πράσινο" φως από το Περιφερειακό Συμβούλιο για την ανακατασκευή του επαρχιακού δρόμου Κάτω Αχαΐα - Άραξος αργεί ακόμα να ξεκινήσει. 

Μέχρι τότε όμως οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου έχουν ζητήσει από τους τοπικούς φορείς να προχωρήσουν σε ορισμένες παρεμβάσεις απαραίτητες για την καλή εικόνα της περιοχής και για την διευκόλυνση των τουριστών που φτάνουν στο αεροδρόμιο του Αράξου. Τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής, παρόλο που οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Αράξου ξεκινούν από τις αρχές του Μάη. 


"Ζούγκλα" με ελλειπή σηματοδότηση και χωρίς φωτισμό

Και δεν είναι μόνο το οδικό δίκτυο. Σε διάφορα σημεία των δρόμων γύρω από το αεροδρόμιο του Αράξου, τα πρανή, οι καλαμιές και τα χόρτα έχουν αγκαλιάσει την άσφαλτο.

Οι πινακίδες που ειδοποιούν τους τουρίστες για το αεροδρόμιο του Αράξου είναι άλλες κατεστραμμένες και άλλες καλυμμένες από τα χόρτα, όσο για την φωτεινή σηματοδότηση των δρόμων αυτών είναι ελλιπείς και τις νύχτες βασιλεύει το σκοτάδι. 

Για να μην αναφερθούμε στο εθνικό δίκτυο της Πατρών - Πύργου που συνδέεται με το αεροδρόμιο του Αράξου. Είναι γεγονός ότι όσο καθυστερεί το έργο της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού για το κομμάτι της Πατρών - Πύργου, αυτό αποτελεί ένα ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας. 

Έρχονται ξένοι με τα αμάξια τους σε περιοχές όπως η Καλόγρια, η Στροφυλιά και οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό, φοβούνται μην σπάσουν τα αμάξια τους οι τουρίστες και κληθούν να απολογηθούν για τα χάλια μιας περιοχής που δεν λέει να ξεκολλήσει από τα βαρίδια της. Δεν είναι κρίμα;