«Ο Δήμος Πατρέων το 1998, πήρε δάνειο ύψους 1,6 δις. δραχμών για να αγοράσει την έκταση και τις εγκαταστάσεις της πρώην Χαρτοποιίας Λαδόπουλου. Τώρα η έκταση και τα κτίρια παραχωρούνται δωρεάν και για τριάντα χρόνια στην Περιφέρεια. Μήπως η νυν δημοτική αρχή είναι υπερβολικά γαλαντόμα με τη δημοτική περιουσία;». Το ερώτημα έθεσε δημόσια με δηλώσεις του ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Νίκος Παπαδημάτος.

Η πλήρης δήλωση Παπαδημάτου έχει ως εξής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας συζητά σήμερα (22/4) την «Αποδοχή δωρεάν παραχώρησης χρήσης του χώρου του πρώην εργοστασίου της Χαρτοποιίας Λαδόπουλου από το Δήμο Πατρέων για τριάντα (30) χρόνια».

Σύμφωνα δε με τις σχετικές πληροφορίες η Περιφέρεια θα αναλάβει να δημιουργήσει εκεί Διοικητήριο της Περιφέρειας, μουσικό σχολείο, πολιτιστικό πολύκεντρο κ.α.

Ο Δήμος Πατρέων, το 1998 επί δημαρχίας Ανδρέα Καράβολα, συνήψε δάνειο ύψους 1,6 δισ. δραχμών για να αγοράσει το Λαδόπουλο. Αγόρασε δηλαδή την έκταση των 53 στρεμμάτων και τα 13 κτίσματα συνολικής έκτασης 44.000 τετραγωνικών μέτρων. Πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Πατρέων.

Αυτή ακριβώς η τεράστια περιουσία παραχωρείται δωρεάν και για τριάντα χρόνια, από το Δήμο στην Περιφέρεια, με μια απόφαση τουλάχιστον ακατανόητη από την πλευρά των δημοτικών συμφερόντων. Ο Δήμος παραχωρεί μια τεράστια περιουσία και δεν παίρνει τίποτα.

Σε κάθε περίπτωση η δημοτική αρχή οφείλει εξηγήσεις τις οποίες και περιμένουμε. Εως ότου δε, υπάρξουν αυτές οι εξηγήσεις, ζητάμε να «παγώσουν» όλες οι διαδικασίες της δωρεάν παραχώρησης».