Τέρμα τα γκάζια στην πίστα της Καρτμάνια στα Βραχνέικα της Πάτρας, με 38 οδηγούς να τα δίνουν όλα κυνηγώντας τα πολυπόθητα εισιτήρια πρόκρισης στους Παγκόσμιους Τελικούς του IAME Series που θα διεξαχθούν στην πίστα Karting Le Mans. 

Μιλάμε φυσικά για τον 2ο αγώνα καρτ που σημειώθηκε στην Πάτρα για το 2019 Iame Series Greece, την Κυριακή στις 21 Απριλίου, ο οποίος περιλάμβανε συναρπαστικές μάχες, ρόδα με ρόδα από μικρούς και μεγάλους και στις τέσσερις κατηγορίες. 

Οι καιρικές συνθήκες άλλωστε ήταν άριστες και ο αγώνας κύλησε ομαλά. Στην κατηγορία Χ30 MINI (8-12) αγωνίστηκαν 11 οδηγοί, οκτώ εκ των οποίων άνηκαν στην κλάση Χ30 ΜΙΝΙ Β (ηλικία 8-10 ετών).

Στην Χ30 JUNIOR (12-14) ετών υπήρχαν εννέα αθλητές, ενώ η Χ30 SENIOR (από 14 ετών) ήταν η πολυπληθέστερη, μιας και συμμετέχουν 15 οδηγοί, 5 εκ των οποίων έτρεξαν στην κλάση MASTER (άνω των 30 ετών). Στην κλάση X30 SUPER των εντυπωσιακών κινητήρων των 175cc (από 15 ετών) στο grid παρατάχθηκαν τέσσερις οδηγοί.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Φίλιππος Καλέσης (472, PRT Motorsport, Tony Kart) πέτυχε το απόλυτο στον δεύτερο γύρο της σεζόν, επιβλήθηκε άνετα και στον Τελικό της X30 Super. Ακολούθησε ο Χρήστος Σαγανάς (431, Galaxy Motorsport, Parolin) με τον Αλέξανδρο Ντάρσυ (433, Athens Kart Shop, Exprit) να συμπληρώνει το βάθρο. 

Στην X30 Senior οι ανατροπές συνεχίστηκαν και στον Τελικό! Εκεί εγκατέλειψε, ενώ ήταν στην πρωτοπορία ο Κωνσταντίνος Κομνηνός (240, K.R., Tony Kart). Αυτός που πανηγύρισε ήταν ο Xavier Handsaeme (202, K.R., Tony Kart), με δεύτερο τον Γιάννη Καρδαμάκη (277, Speed Force, Exprit) και τρίτο τον Γιώργο Βασιλείου (CRG Maxter Hellas, CRG). Στην Κλάση Master επικράτησε ξανά ο Φώτης Δουβρής (333, GRT, Birel). 


Αγώνες Καρτ IAME Series Greece 2019 Kartmania | MarketNetgr

Μετά τους Προκριματικούς, ο Στυλιανός Πετρίσης(125, Galaxy Motorsports, Parolin), κατέκτησε τη νίκη και στον Τελικό της X30 Junior. Ο Γιάννης-Θεολόγος Ντάφος (134, Praga Zahos Karting, Praga) και ο Αντρέας Σπανός (#135, Praga Zahos Karting, Praga) συμπλήρωσαν το βάθρο. 

Αλλαγή σκηνικού είχαμε στην κορυφή στον Τελικό της X30 Mini, με τον Γιώργο Ντεντόπουλο (29, Athens Kart Shop, Tecno) και τον αδερφό του Βαγγέλη Ντεντόπουλο (16, Athens Kart Shop, Tecno) να κάνουν το 1-2! Το βάθρο συμπλήρωσε ο Χρήστος Καραβαγγέλης (60, Athens Kart Shop, Tecno) που παράλληλα ήταν ταχύτερος στην Κλάση Mini B.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον αγώνα της πίστα Kartmania της Πάτρας ισχυρό ήταν   και το τοπικό στοιχείο, με εννέα αθλητές, ενώ την αίγλη του αγώνα ενίσχυσε η συμμετοχή του Βέλγου πρωταθλητή στο CIK-FIA Karting Academy Trophy 2017, Xavier Handsaeme, o οποίος αγωνίστηκε στην κατηγορία Senior. Ο αγώνας διοργανώθηκε  από τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών (ΑΟΠ) και είχε απόλυτη επιτυχία. 

(Το βίντεο είναι του Γιώργου Σινογεώργου).