Με θετικούς οιωνούς μπήκε η πασχαλινή εορταστική περίοδος για τα καταστήματα της Πάτρας και την αγορά της.

Η Κυριακή των Βαΐων όπου τα εμπορικά μαγαζιά της πόλης ήταν προαιρετικά ανοικτά, ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τουλάχιστον στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, σήκωσαν τα ρολά τους, κύλησε καλά, με την κίνηση να ανεβαίνει, σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Στον εμπορικό κόσμο της Πάτρας ελπίζουν ότι τις επόμενες ημέρες η κίνηση θα τονωθεί ακόμα περισσότερο καθώς θα καταβληθούν οι συντάξεις, το δώρο του Πάσχα και τα κοινωνικά επιδόματα προς τα αδύνατα οικονομικά στρώματα. 

Κάτι που θα σπρώξει το κοινό στο να ψωνίσει στα μαγαζιά τουλάχιστον τα απαραίτητα είδη, όπως λαμπάδες, σοκολατένια αυγά και διάφορα ακόμα που αγοράζει ο κόσμος παραδοσιακά αυτές τις ημέρες.

Ήδη στα εμπορικά μαγαζιά ρουχισμού και υποδημάτων έχουν μπει οι ανοιξιάτικες κολεξιόν, ενώ οι εκπτώσεις μπορεί να έχουν τελειώσει, ωστόσο, οι προσφορές είναι μεγάλες στην πλειοψηφία των καταστημάτων και ικανοποιούν όλα τα βαλάντια. 

Έτσι οι έμποροι της Πάτρας μετά από μία νεκρή σχεδόν περίοδο τριών μηνών περίπου που ακολούθησε το χριστουγεννιάτικο εορταστικό ωράριο, τότε που η εμπορική κίνηση αυξήθηκε αρκετά και άφησε περιθώρια αισιοδοξίας για ανάκαμψη, περιμένουν τις μέρες του Πάσχα, ελπίζοντας ότι θα έρθει μία ανάκαμψη που θα τους δώσει μία σημαντική ανάσα για τη συνέχεια. 

"Οι τιμές σε όλα τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας είναι αρκετά καλές και ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί και θα έρθει να αγοράσει από τα μαγαζιά μας" τονίζει ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Εμπορικού Συλλόγου, Μάκης Μακρής.