Δεν θα μπορούσε να μην κάνει αναφορά στα έργα που υλοποιούνται στην Πάτρα, σε αυτά που έγιναν ή σε αυτά που είναι να γίνουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα, μίλησε εκτενώς για τα έργα υποδομών και τις δυνατότητες που, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, έδωσε η κυβέρνηση του στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή. 

Ξεκίνησε από το θαλάσσιο μέτωπο και την οριστική παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στην Πάτρα, αφήνοντας φυσικά και το "καρφί" του στην δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι ελπίζει η επόμενη του Γιώργου Ρώρου (δείχνοντας έτσι ξεκάθαρα τη στήριξη του στον υποψήφιο δήμαρχο), ότι θα καταφέρει να την αξιοποιήσει, όπως αναλογεί στην πόλη. 

Συνέχισε με το σύγχρονο τρένο, κάνοντας αναφορά στο δοκιμαστικό δρομολόγιο του από το Κιάτο μέχρι το Αίγιο, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι το τρένο θα φτάσει υπογειοποιημένο σε ολόκληρο τον αστικό ιστό της Πάτρας, αλλά και ότι η υπογειοποίηση θα συνεχιστεί και στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Με λίγα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεσμεύτηκε ότι θα φέρει έως και Μετρό στην Πάτρα τα επόμενα χρόνια, (χωρίς να διευκρινίσει το πότε) στο πλαίσιο πάντα της απελευθέρωσης της επαφής με το θαλάσσιο μέτωπο, όπως χαρακτηριστικά είπε, αναφερόμενος, μάλιστα σε προσωπικό τόνο, στον Γιώργο Ρώρο. 


Στη συνέχεια αναφέρθηκε (είπε μάλιστα ότι του ζήτησε να μην το ξεχάσει ο κ. Χαρίσης) στο πρώην εργοστάσιο της Χαρτοποιίας του Λαδόπουλου, αξιοποιώντας το μέσα από το πρόγραμμα "Φιλόδημος", τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του χρηματοδοτεί με 120 εκατομμύρια ευρώ την δημιουργία του πολιτιστικού, κοινωνικού και διοικητικού κέντρου στο ιστορικό αυτόν χώρο. 

Η Πατρών Πύργου δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από την αναφορά του για τα έργα που έρχονται στην περιοχή και όπως τόνισε έχει ανάψει το πράσινο φως για να ξεκινήσει η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου και στις οχτώ εργολαβίες στις οποίες έχει κατανεμηθεί.

Αναφορά έγινε φυσικά και στον χώρο της Παιδείας τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του ιδρύει την τέταρτη νομική σχολή της χώρας, αλλά και το πανεπιστημιακό ερευνητικό κέντρο, έτσι ώστε να γίνει η Πάτρα ακόμη μεγαλύτερο κέντρο γνώσης, επιστήμης και καινοτομίας, όπως είπε. 

Μίλησε ακόμα και για την αξιοποίηση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, με έργα που έχουν συμβάλει στην λειτουργία του. Όσο για την άμεση δέσμευση του; Το Ανατολικό Πάρκο που όπως δεσμεύτηκε θα το παραχωρήσει στην πόλη. 

Πάντως, σε γενικές γραμμές, ο πρωθυπουργός ήρθε για ακόμα μία φορά αρκετά διαβασμένος στην Πάτρα. Έδειξε όχι μόνο να γνωρίζει τα ζητήματα της περιοχής, αλλά και τον τρόπο για να τα παρουσιάσει (με τον  έναν ή τον άλλο τρόπο) ως επιτεύγματα της κυβέρνησης του. Μένει να δούμε τι από όλα τα παραπάνω θα υλοποιηθεί.


(Οι φωτογραφίες είναι αποκλειστικά του patrasevents.gr).