«Η συμμετοχή μου στις Δημοτικές Εκλογές 2019 δεν αποτελεί αυθαίρετη επιλογή, αλλά αποτέλεσμα ώριμης σκέψης. Μεγάλωσα στην Πάτρα και νιώθω ότι τόσο η πόλη όσο και οι άνθρωποί της με τίμησαν επανειλημμένα, οπότε ήρθε η σειρά μου να τους το ανταποδώσω. Η λαχτάρα μου είναι να δω αυτόν τον τόπο να προοδεύει και να εξελίσσεται, γεγονός που ιδεολογικά δεν μου επιτρέπει την αδράνεια, αλλά καθιστά αναγκαία την προσωπική μου συμβολή» αναφέρει η Όλγα Κατσάρα, φοιτήτρια της Νομικής, η οποία θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά

«Θεωρώ – προσθέτει – ότι η όρεξη, η προθυμία και οι νέες ιδέες που μπορεί να εισάγει η νέα γενιά επιτάσσουν την ύπαρξη της στο δημοτικό μας συμβούλιο. Άλλωστε η νεολαία μας δεν πρέπει ποτέ να εφησυχάζεται ή να προσδοκά από τους προηγούμενους την επιθυμητή βελτίωση. Για αυτό έγινα μέλος της ομάδας του “σπιράλ”. Ο Πέτρος Ψωμάς με έπεισε ότι είμαστε μια οικογένεια που δεν αποτελείται από επαγγελματίες πολιτικούς, αλλά απλούς πολίτες που μοχθούν να αναβαθμίσουν τον τόπο τους.

Για το όραμά της για την Πάτρα, με αφορμή την συμμετοχή της στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφέρει: «Στις Όρνιθες του Αριστοφάνη, ο Πεισθέταιρος λέει: “Το πρώτο μου δασκάλεμα να χτίσετε μια πόλη. Λεύτερη κι ανεξάρτητη”. Με μια αισιόδοξη ματιά, αυτό κι άλλα πολλά οραματίζομαι για την πόλη μας. Ήρθε ο καιρός να διεκδικήσει η Πάτρα την αίγλη και το κύρος που διατηρούσε στο παρελθόν και δικαιωματικά της ανήκει. Οραματίζομαι μια Πάτρα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Μια Πάτρα στην οποία θα εξαλειφθούν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, θα αναβαθμιστούν οι υποδομές, θα ανασχηματιστεί η κατανομή των δημοτικών τελών, θα δοθεί λύση σε ζητήματα αποχετευτικού με τα οποία είναι αγανακτισμένοι οι συμπολίτες μας. Μια Πάτρα στην οποία θα προσελκύονται τουρίστες,  θα προβάλλεται ως πρότυπο προς μίμηση και που θα εκμεταλλευτεί το “δυνατό της χαρτί” που δεν είναι άλλο από το Καρναβάλι, δίνοντας του την ευκαιρία να αναμορφωθεί και να ενισχυθεί ποιοτικά. Μια Πάτρα όχι απλά βιώσιμη, αλλά ευλογία για όποιον την κατοικεί ή την επισκέπτεται».

Η Όλγα Κατσάρα του Γρηγορίου, γεννήθηκε το 1999 στην Καλαμάτα, ωστόσο από το 2000 και μετά έζησε και μεγάλωσε στην Πατρα, τη γενέτειρα της μητέρας της. Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών και μιλά αγγλικά και γαλλικά. Σήμερα, φοιτά ως πρωτοετής στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε συνέδρια προσομοίωσης των εργασιών του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. Ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία με τον χορό και στη συνέχεια καταπιάστηκε με τον αθλητικό χορό, όπου διακρίθηκε σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.  Τρέφει μεγάλη αγάπη για την πόλη της και κατά καιρούς επιδίδεται σε διάφορες δράσεις που αφορούν το Καρναβάλι, έναν θεσμό που έχει ριζώσει στην καρδιά της και στον οποίο επιθυμεί να δει περισσότερα στοιχεία εξωστρέφειας, εμβέλειας και ποιότητας.