Ψυχρή λίμνη κατέρχεται στο ύψος της Ιβηρικής χερσονήσου και ως εκ τούτου θα εξαναγκαστούν θερμότερες αέριες μάζες από την Αφρική να ανέλθουν με την συνδρομή του υποτροπικού αεροχειμάρρου προς την κεντρο-ανατολική Μεσόγειο ανεβάζοντας αισθητά την θερμοκρασία.


Πρόγνωση καιρού Δυτικής Ελλάδας 

Μ. Δευτέρα 22/4 : Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ενδεχόμενες ασθενείς λασποβροχές τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4-5bf, ενισχυόμενοι από το απόγευμα στο νότιο τμήμα του στα 7bf. Ο υδράργυρος ως προς τις μέγιστες τιμές του θα ανέλθει στους 19-21oC.

Μ. Τρίτη – Μ. Πέμπτη 23/4-25/4: Κατά την διάρκεια του εν λόγω τριημέρου αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά περιόδους θα πυκνώνουν και θα δίνουν ασθενείς και τοπικού χαρακτήρα βροχοπτώσεις, φαινόμενα ποου θα έχουν τον χαρακτήρα λασποβροχών λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα ανέλθει ως προς τις μέγιστες τιμές της στους 22-24oC την Μ. Τρίτη, στους 26-27οC την Μ. Τετάρτη με μικρή περαιτέρω άνοδο την Μ. Πέμπτη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί ενισχυμένοι στα 7-8bf, εξασθενούμενοι την Μ. Πέμπτη.

Πρόγνωση καιρού για Πάτρα

Μ. Δευτέρα 22/4: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών λασποβροχών τις βραδινές ώρες. Θερμοκρασία από 12-23oC με τους ανέμους να πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοανατολικούς στα 4-5 και τοπικά στα 6bf, στην περιοχή του Ρίου.

Μ. Τρίτη 23/4: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με ενδεχόμενες ασθενείς λασποβροχές τις βραδινές ώρες. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 16-24oC και οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5-6bf, ενώ στην περιοχή του Ρίου, όπως και σε υπήνεμες περιοχές πλησίον του Παναχαϊκού όρους θα αγγίζουν οι ριπές τους τα 7-8bf.

Μ. Τετάρτη & Μ. Πέμπτη 24 & 25/4: Πανομοιότυπο το καιρικό σκηνικό με τις δύο προηγούμενες ημέρες με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο αγγίζοντας τις μεσημβρινές ώρες τους 27-29οC και με τους νοτιοανατολικούς ανέμους, να διατηρούνται πνέοντας με εντάσεις στα 5bf, τοπικά 6-7bf την Μ. Τετάρτη στο Ρίο.

Τάση Έως Την Δευτέρα Του Πάσχα: Σύμφωνα με τα μέχρι ώρας ισχύοντα προγνωστικά στοιχεία, αναμένεται διατήρηση του υδραργύρου σε υψηλά επίπεδα την Μ. Παρασκευή με μικρή κάμψη κατά την διάρκεια του τριημέρου και απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης.

Όσον αφορά τα φαινόμενα, φαίνεται να υφίσταται το Μ. Σάββατο στα ηπειρωτικά τμήματα αστάθεια με σποραδικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Αστάθεια που υπάρχει πιθανότητα να ενταθεί την Κυριακή και την Δευτέρα στις ίδιες περιοχές, ειδικότερα στα Δ-ΒΔ τμήματα.

Ιδανικότερες περιοχές με τα τρέχοντα δεδομένα, δηλαδή, για τις δύο τελευταίες ημέρες φαντάζουν οι παράκτιες περιοχές, όπως και οι περιοχές που απέχουν από ορεινούς όγκους.

Επιμέλεια Πρόγνωσης: Νικόλας Σερέτης
Ρωμανός Πατρών
&
Για το www.meteoclub.gr :Nick-Stormlover.