Τελικά, παρά τα όσα έλπιζαν αρκετοί φίλοι του ΚΙΝΑΛ που διαφωνούν με την απόφαση των κεντρικών μηχανισμών του κόμματος για το θέμα της υποψηφιότητας του Περιφερειάρχη, ο Απόστολος Κατσιφάρας, δεν ήταν καν στο γήπεδο του Απόλλωνα στην Περιβόλα της Πάτρας. 

Έτσι, ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης δεν έδωσε δικαιώματα αυτή τη φορά στους φίλους του ΚΙΝΑΛ για να τον κρίνουν επειδή δέχτηκε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του, στις επικείμενες εκλογές του Μάη. Προφανώς και η απουσία του εκεί αποσκοπούσε και δεν ήταν καθόλου τυχαία. 

Να μην δεχθεί, δηλαδή και νέα χτυπήματα ο συνδυασμό του, που σίγουρα θα παίξουν τον ρόλο τους στο αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών. Ήδη άλλωστε εξαιτίας του όλου ζητήματος και της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, η υποψηφιότητα του έχει πληγεί αρκετά, τουλάχιστον στους εσωτερικούς κύκλους του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ. 


Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ένας άνθρωπος με κατανόηση που καταλαβαίνει από αυτές τις καταστάσεις.

Για αυτό και ακούγοντας κανείς την ομιλία του θα νόμιζε ότι τον Μάη σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης έχουμε μόνο δημοτικές εκλογές. Καμία αναφορά στις περιφερειακές εκλογές και στις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσωπα. 

Αντίθετα η αναφορά του κ. Τσίπρα στις δημοτικές εκλογές ήταν εκτενής από κάθε άποψη. Μάλιστα, δεν είχε κανένα δισταγμό να αποκαλέσει τον Γιώργο Ρώρο που του άνοιξε την ομιλία του και νέο δήμαρχο της Πάτρας.


Η μη αναφορά του κ. Τσίπρα στις περιφερειακές εκλογές και στον Απόστολο Κατσιφάρα, όπως τονίζουν αναλυτές που γνωρίζουν καλά το επικοινωνιακό κομμάτι της πολιτικής, ασφαλώς είχε τον σκοπό της και ήταν στην ίδια κατεύθυνση με την απουσία του περιφερειάρχη, αποσκοπώντας στα ίδια αποτελέσματα.

Οπότε μάλλον μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει απόλυτη συνεννόηση. Και δικαιολογημένα... 

(Οι φωτογραφίες είναι του patrasevents.gr).