“Είναι παιδί μου Πασχαλιά!...” η εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών σε συνδιοργάνωση με την χορωδία του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας “ΤΕΧΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗ” αφιερωμένη στην μνήμη της ΗΡΩΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ επιτίμου Προέδρου του ΛτΕ Πατρών και ιδρυτικό μέλος του.

Την 7η Απριλίου 2019 στο συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ πλήθος κοσμου αρακολούθησε την εκδήλωση του ΛτΕ που είχε ως στόχο να μας ξεναγήσει στους παραδοσιακούς τρόπους εορτασμού του Πάσχα.

Από την είσοδο της Άνοιξης και της Ανθοφορίας στο δράμα του Θεανθρώπου και στην Ανάσταση του Κυρίου, από τη συντριβή στα χοροστάσια της Λαμπρής και τα πασχαλόγιορτα.


Όλη η Ελλάδα γιορτάζει το ίδιο γεγονός με διαφορετικό τρόπο. Χαρούμενοι χοροί της Θράκης, “τρανά” συμβολικά τραγούδια της Μακεδονίας, λεβέντικοι χοροί της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, “κελαριστοί” χοροί των Κυκλάδων. Όλα τα παραπάνω με κόπο, συνέπεια και γνώση επιμελήθηκε ο Σταμόπουλους Βασίλης, ο  άνθρωπος, που από το 1978 βρίσκεται στους κόλπους του ΛτΕ Πατρών και υπηρετεί με ήθος, από κάθε μετερίζι, τους σκοπούς του.

"Θα θέλαμε ακόμα να ευχαριστήσουμε τους μουσικούς Μακρυγιώργο Βαγγελή (Κλαρίνο – τραγούδι), Γαλάνη Γιάννη (κιθάρα – λάουτο- ούτι- τραγούδι) και τον Χατζημικέ Άκη (κρουστά).

Θερμές ευχαριστίες στον Χαλίδα Άκη για την επιμέλεια κειμένων και την αφήγηση, στον Χαρμπίλα Ανδρέα για την απόδοση των εκκλησιαστικών ύμνων και το τραγούδι καθώς και στις Γκουβέρου Μαρίνα και Ξύγκα Μαρία για το τραγούδι και την Βένια Πολυχρονοπούλου για την επιμέλεια της προβολής.


Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε την Δώρα Πετρίδη που διηύθυνε την  χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας “ΤΕΧΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗ” καθώς και τα μέλη της, για την άριστη απόδοση τους και την άψογη συνεργασία τους μαζί μας.

Κλείνοντας ευχαριστούμε τον κ. Απόστολο Κατσιφάρα-περιφερειαάρχη Δυτ. Ελλάδας- και τον κ. Αγγελόπουλου Γιώργο -πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου- καθώς και όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και μας τιμήσατε με την παρουσία σας" αναφέρει η ανακοίνωση του Λυκείου Ελληνίδων Πάτρας.