Ανοιχτά είναι σήμερα προαιρετικά και στην Πάτρα τα εμπορικά καταστήματα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της παράταξης "Ελεύθεροι Εμπορούπάλληλοι" Σάββας Τζάκης, περνά για μια ακόμη φορά στην αντεπίθεση. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Για ακόμη μία Κυριακή το προεδρείο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας «πρόδωσε» τους εμποροϋπαλλήλους, για ακόμη μια φορά φάνηκε η «γύμνια» του προεδρείου και της προέδρου Γιώτας Παναγοπούλου δείχνοντας ανίκανη να προστατέψει τα μέλη μας που για ακόμη μια Κυριακή εξαναγκάζονται σε αναγκαστική και αρκετές φορές απλήρωτη εργασία, η εν λόγω κυρία και η ομάδα της σφυράνε αδιάφορα. Αλλά γιατί να βρουν χρόνο να ασχοληθούν με τους εμπορουπαλλήλους; Βρίσκει όμως χρόνο η κ.Γιωτα Παναγοπούλου (πρόεδρος των εμποροϋπαλλήλων και αντιπρόεδρος στο εργατικό κέντρο Πάτρας)  να χειροκροτεί με ζήλο τον πρόεδρο των εργοδοτών μας στην ομιλία του κατά την επίσκεψη του Τσίπρα στην πόλη μας (υπάρχει βίντεο με αυτό το στιγμιότυπο), εμείς το μόνο που θα τους αφιερώσουμε είναι μια ρήση "ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΥΔΕΙΣ" …

Καμία κινητοποίηση καμία αντίδραση στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων για να μην ενοχλήσουν τους εργοδότες μας. Δυστυχώς όμως σε αυτήν την «προδοσία» βρήκε και συμμάχους το δήθεν κόκκινο παραπροεδρείο του εργατικού κέντρου Πάτρας όπου κυριαρχεί το ΠΑΜΕ και έχει δώσει αξίωμα στην κύρια που χειροκροτούσε τον ΣΥΡΙΖΑ εχτές (άραγε αυτά τα ξέρει το ΚΚΕ;), ένα εργατικό κέντρο που ούτε την λευκή νύχτα είχε βγάλει ανακοίνωση υπέρ των εμποροϋπαλλήλων (το έκανε όταν είχε λήξει το θέμα) ούτε κάνει καμία προσπάθεια να σταματήσει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Και μια ερώτηση όλων των εμποροϋπαλλήλων της Πάτρας προς το ΠΑΜΕ… μαζέψατε 1000 άτομα στα συνέδρια της ομοσπονδίας και της ΓΣΕΕ και σταματήσατε δήθεν τους εργατοπατερες... 50-100 άτομα δεν μπορούσατε να μαζέψετε για να προστατέψετε τους εμπορουπαλλήλους από την εργοδοτική αυθαιρεσία;… ΟΧΙ οι εργαζόμενοι δεν είναι προτεραιότητα σας μόνο οι καρέκλες στο εργατικό κέντρο, στην ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων και στην ΓΣΕΕ... Λυπουμαστε πολύ για το πώς αντιλαμβάνεστε τους εργατικούς αγώνες… εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε μόνοι μας με κάθε τρόπο (όσο και αν μας πολεμάνε) τον αγώνα της Κυριακής… ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ θεωρούμε την πρόεδρο Γιώτα Παναγοπουλου ανεπιθύμητη στον σύλλογο μας…. και το προεδρείο του συλλόγου μας εργοδοτικό που το μόνο που θέλουν είναι να εξυπηρετήσουν τους εργοδότες μας… Εμείς οι ελεύθεροι εμπορουπαλληλοι συνεχίζουμε τον αγώνα με καταγγελίες κατά εργοδοτών για διάφορα θέματα και για το θέμα της Κυριακής".