Η 15μελής Συντονιστική Επιτροπή της Α.Α.Κ.Α.Α. συνήλθε την Τετάρτη 17/04/2019 στο Διακοφτό όπου στον απόηχο των τριών ανοιχτών συγκεντρώσεων σε Αιγείρα, Ακράτα και Διακοφτό εκτίμησε και αποφάσισε τα παρακάτω:

"Όλο και πιο πολλοί αγανακτισμένοι από την αιγιοκεντρική διοίκηση του Δήμου Αιγιάλειας συμπολίτες μας πυκνώνουν τις τάξεις μας και μας καταθέτουν προβληματισμούς και προτάσεις. Είναι κοινή πεποίθηση ότι ο Δήμος Ανατ. Αιγιάλειας, όπως ήταν στο προσχέδιο του Καλλικράτη, θα βελτιώσει κατά πολύ την καθημερινότητά μας.

Πρέπει να απαγκιστρωθεί η κοινή γνώμη από την ψευδαίσθηση της συνδιοίκησης και της δήθεν δίκαιης αντιμετώπισης που θα επέλθει μετά τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Είναι δεδομένο ότι η ετεροβαρής διαχείριση θα συνεχιστεί όποιος συνδυασμός και να εκλεγεί.

Και στη νέα κλεισθενική πραγματικότητα, με τις πληθυσμιακές ποσοστώσεις της, πάλι θα μιλάμε για τον αποκαλούμενο, από αρκετούς, “Δήμο Αιγίου” (γλώσσα λανθάνουσα, αλήθεια ομιλεί). 18 Αιγιώτες - 9 ανατολικοί - 6 δυτικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Εξαιτίας αυτών των αποτυχημένων αυτοδιοικητικών μοντέλων αναγκάστηκαν στο Υπ.Εσ. με τροπολογία να προβούν σε κάποιες θεσμικές αλλαγές αλλά και να διαχωρίσουν χωροταξικά 5 δήμους πανελλαδικά. Δημιουργήθηκε επίσης μόνιμη και διαρκής διακομματική επιτροπή άρσης των αδικιών του Καλλικράτη με στόχο να εξετάσουν σε βάθος διετίας άλλες 49 περιπτώσεις διαχωρισμού δυσδιοίκητων δήμων. Ενώ το 2010 τόσο άδικα εξαφανίστηκε από το Νομοσχέδιο 3852 ο 6ος δήμος στην Αχαΐα, εμείς πιστεύουμε ότι τελικά θα δημιουργηθεί ο Δήμος Ανατ. Αιγιάλειας, που από τότε άλλωστε είναι στις προτάσεις διαβούλευσης.

Πάντα με γνώμονα αυτή την επιδίωξη αποφασίσαμε:

  • Να μη συμμετέχουμε στις επερχόμενες δημαιρεσίες στον λεγόμενο Δήμο Αιγιάλειας. Διαμαρτυρόμαστε με αυτόν τον τρόπο γιατί κάθε άλλος χειρισμός θα είναι αποπροσανατολιστικός και αναποτελεσματικός σε σχέση με τον κεντρικό μας στόχο. Κάθε συμμετοχή σε αυτές θα σημαίνει και αποδοχή του status που θέλουμε να ανατρέψουμε.
  • Να διατηρήσουμε καταρχήν τον κινηματικό μας χαρακτήρα και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να μετασχηματιστούμε σε φορέα που θεσμικά πλέον θα αγωνιστεί για την επίτευξη του στόχου μας.
  • Να διεισδύσουμε βαθύτερα στην κοινωνία μας και να διοργανώσουμε ένα δημοψήφισμα στους τέως δήμους Αιγείρας - Ακράτας - Διακοφτού για να αποτυπωθεί η βούληση των συμπολιτών μας.
  • Να προβούμε σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες στους πολιτειακούς φορείς για την περαιτέρω γνωστοποίηση του αιτήματός μας.

Ειδικότερα μετά το επιτυχές αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο βάζουμε το αίτημά μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Μ. Δευτέρα, 22/04/2019. Επίσης είναι κανονισμένη συνάντηση με τη Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Τα αποτελέσματα αυτών των επαφών μαζί με τον ολοκληρωμένο φάκελο στοιχείων για τη βιωσιμότητα, τις υποδομές και τη διοικητική αυτοτέλεια θα τα παρουσιάσουμε στη συνάντησή μας με τον Υπουργό Εσωτερικών πιστεύοντας να συμβάλλουν στο να καταστεί η Ανατολική Αιγιάλεια ο Βελβεντός της Πελοποννήσου.

Αυτή τη φορά χρειαζόμαστε ΟΛΟΙ.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Η Συντονιστική επιτροπή:

Ασημακόπουλος Μιχ. - Ακράτα

Γιοβάς Χαρ. Κων/νος - Ακράτα

Θεοδούλης Δήμος - Διακοφτό

Ιωαννίδης Τρύφωνας - Διακοφτό

Καλύβας Οδυσσέας - Κράθιο

Μάρης Παναγιώτης - Αιγείρα (6976992598)

Νικολάου Κων/νος - Ακράτα

Ξυλογιαννόπουλος Λεωνίδας - Διακοφτό

Οικονόμου Κων/νος - Διακοφτό   (6942478757)

Παλαιολογόπουλος Κων. Αθανάσιος - Αιγείρα

Παλαιολόγου Δημήτριος - Ελαιώνας

Σταυρόπουλος Αντώνης - Σελιάνα

Στεφόπουλος Αλέκος - Καλαμιάς".

Φώτης Απόστολος - Ακράτα (6979776699)

Ψαρράκος Γιάννης - Αιγείρα