Ιδιαίτερα μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν τα σχολεία της Αιγιάλειας, για την έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον υδροβιότοπο της Αλυκής Αιγίου, που φιλοξενήθηκε στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, μιας και την επισκέφθηκαν παραπάνω από 350 μαθητές όλων των βαθμίδων.

Μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων, ξεναγήθηκαν στο χώρο της έκθεσης και είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για την πολύ ενδιαφέρουσα ορνιθοπανίδα της Αλυκής (παραπάνω από 250 είδη πουλιών έχουν παρατηρηθεί) καθώς και να θαυμάσουν την απαράμιλλή ομορφιά του τόπου μέσα από της υψηλής αισθητικής φωτογραφίες που εκτίθενται. Εκτός από την ενημερωτική ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης, οι μαθητές παρακολούθησαν αναλυτική εκπαιδευτική παρουσίαση για τον υδροβιότοπο της Αλυκής, με πληροφορίες για τον τρόπο δημιουργίας της, τα σημαντικότερα είδη πουλιών που έχουν παρατηρηθεί, ενώ ενημερώθηκαν για κανόνες συμπεριφοράς στον υδροβιότοπο με σκοπό τη διατήρηση και την αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με την πολύτιμη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, συμμετείχαν, με ενθουσιασμό, σε εκπαιδευτικό εργαστήριο κατασκευής χελιδονοφωλιών από πηλό! Η δράση «Χελιδονίσματα» φιλοξενήθηκε στο ισόγειο του αρχοντικού Παναγιωτόπουλου και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σε περιβαλλοντικά θέματα, μέσω βιωματικής εμπειρίας.

Εκτός από τις οργανωμένες επισκέψεις των σχολείων, δεκάδες παιδιά επισκέφθηκαν την έκθεση ατομικά δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. διοργανώτρια των δράσεων, ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την θετική τους ανταπόκριση και συμμετοχή τους.