Με τον φίλο και συμμαχητή του Δημοσθένη Δαββέτα, καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, συγγραφέα, εικαστικό και υποψήφιο Ευρωβουλευτή με την Ένωση Κεντρώων, έδωσε σήμερα κοινή συνέντευξη τύπου ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Νίκος Νικολόπουλος.

«Η ανυπόκριτη εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπο του κ. Δαββέτα επιτρέπει αυτή την εξαίρεση στην ανεξάρτητη φυσιογνωμία της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ», άλλωστε ο κ. Καθηγητής είναι ένθερμος υποστηρικτής της προσπάθειάς μας, άρα εξέχον μέλος της δημοτικής μας παράταξης», είπε ο Νίκος Νικολόπουλος.

Από την πλευρά του ο Δημοσθένης Δαββέτας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Νίκος Νικολόπουλος θα είναι ο καλύτερος Δήμαρχος της Πάτρας, γιατί διαθέτει ικανότητες, γνώση και πάθος για την πόλη που τον ανέδειξε σε έναν από τους πιο μαχητικούς και ασυμβίβαστους κοινοβουλευτικούς άνδρες του τόπου.

Στην συνέχεια ο διαπρεπής επιστήμονας παρουσίασε την πρωτοποριακή πρότασή του, που αφορά στην ίδρυση και δημιουργία μια Μεσογειακής Πολιτιστικής Ένωσης, με αφετηρία και έδρα την Πάτρα. Σκοπός της Ένωσης είναι η εδραίωση των αρχών και αξιών που δημιούργησαν τον σημερινό Μεσογειακό Πολιτισμό και ταυτόχρονα η ανάδειξη και διάδοση του σε όλους τους λαούς. Η πρόταση αυτή έρχεται ως συνέχεια της δημόσιας πρότασης του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί για την οικονομική μεσογειακή ένωση.

Η πρόταση φυσικά υιοθετήθηκε από το Νίκο Νικολόπουλο και θα υλοποιηθεί όταν αναλάβει την Δημοτική Αρχή της Πάτρας.

Γενικότερα, στη συνέντευξη υποστηρίχθηκε από τον κ. Δαββέτα ότι είναι χρυσή η ευκαιρία να καταλάβει η Πάτρα πρωτεύουσα θέση στον πολιτιστικό χάρτη της Ευρώπης, αρκεί να αξιοποιηθούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υπάρχει πίστη ότι μπορεί η Πάτρα να σταθεί και να ξεπεράσει σε ύψος πολλές μεσογειακές πόλεις (Μασσαλία, Βενετία, Γένοβα, Αλεξάνδρεια κ.ά.) που δίνουν έμφαση στον πολιτισμό.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Δαββέτας, δήλωσε ότι θα συνδράμει με θέρμη σε κάθε εξωστρεφή, αναπτυξιακό αγώνα της Πάτρας, υπογραμμίζοντας ότι θα έχει μεγαλύτερη ευχέρεια και δύναμη στα κέντρα λήψης των αποφάσεων της Ευρώπης, αν εκλεγεί Ευρωβουλευτής.