Η βιταμίνη D είναι ζωτική για την ανάπτυξη των οστών του. Πολλές φορές τα μωρά έχουν έλλειψη αυτής της βιταμίνης, ειδικά εάν θηλάζουν. Την χρειάζονται ώστε να χτίσουν γερά οστά. Αυτή είναι και η πιο γνωστή χρήση της. Εάν το μωρό έχει έλλειψη της βιταμίνης, το σώμα του μπορεί να αποβάλει το φώσφορο και το ασβέστιο μέσω των ούρων. Είναι πολύ σημαντική για την παραγωγή ινσουλίνης αλλά και για τη ρύθμιση της πίεσης.

Ποιοι παράγοντες συμβάλουν στη έλλειψη της βιταμίνης D; Η μικρή έκθεση στον ήλιο. Μπορεί να μην είστε σε θέση να βγάλετε έξω το νεογέννητο, αλλά μετά από κάποιο διάστημα είναι καλό να περνούν χρόνο στον ήλιο και να αυξάνουν τα επίπεδα της βιταμίνης D στο σώμα τους. Η σκούρα επιδερμίδα τείνει να συνθέτει λιγότερη βιταμίνη D συγκριτικά με την ανοιχτόχρωμη. Ο αποκλειστικός θηλασμός έχει μικρή περιεκτικότητα αλλά το βρέφος βασίζεται επίσης και στη βιταμίνη που διαθέτει η ίδια η μαμά, όπως αναφέρει το vita.

Μεγαλώνοντας, μπορούν να την λάβουν από το βρεφικό γάλα του εμπορίου ή από δημητριακά που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για μωρά. Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και ο τόνος, ο κρόκος και το βουβαλίσιο γάλα είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης D.