Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, τοποθετήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου όπου έγινε ενημέρωση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, για τις συμβάσεις που αφορούν την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος και συγκεκριμένα για το Τμήμα 2 (Αμαλιάδα – Δουναίικα).

Κύριε Υπουργέ, βάλθηκες μου φαίνεται πασχαλιάτικα να στεναχωρήσεις πολλούς” είπε ο βουλευτής ξεκινώντας την τοποθέτησή του αφού πλέον και το τμήμα 2 του αυτοκινητοδρόμου προχωράει κανονικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βγει, όπως φαίνεται, θετική απόφαση για το τελευταίο τμήμα της κατασκευής.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει πια αμφιβολία. Δεν ξέρω τι θα βρουν να πουν κάποιοι για να αμφισβητήσουν και πάλι την πραγματοποίηση του έργου αυτού” δήλωσε ο Κώστας Σπαρτινός αφήνοντας αιχμές για την στάση τόσο της αντιπολίτευσης όσο και κάποιων τοπικών παραγόντων των νομών Αχαΐας και Ηλίας. Παράλληλα, αντικρούοντας και πάλι τις κατηγορίες για το σπάσιμο των έργων, υπενθύμισε ότι η ολοκλήρωση του έργου μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκά κονδύλια μόνο με αυτόν τον τρόπο.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Θάνου Βούρδα για την υπογειοποίηση του τρένου από το Ρίο μέχρι το νέο λιμάνι στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αχαΐα και τις παρερμηνείες που δίνονται από την αντιπολίτευση και μερίδα του τύπου. Ζήτησε δε από τον Υπουργό να δώσει επιπλέον πληροφορίες για να σταματήσει η πολιτική σπέκουλα.Ξέρουμε καλά ότι σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε και αυτά τα πράγματα οξύνονται. Είναι όμως καλό οι εντάσεις αυτές, οι προεκλογικού χαρακτήρα, να μη διαστρεβλώνουν τα πραγματικά δεδομένα που ισχύουν και ο κόσμος να ξέρει ακριβώς και τι γίνεται και τι θα γίνει και πότε και με ποιον τρόπο θα γίνει” είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σπαρτινός. Ο Υπουργός απαντώντας στην συνέχεια τοποθετήθηκε με σαφήνεια στο θέμα.

Επίσης, ο βουλευτής τοποθετήθηκε σχετικά με τη νότια χάραξη και είπε ότι το θέμα αυτό έχει συζητηθεί πολλές φορές με τον Υπουργό αλλά τα οικονομικά, τεχνικά και χρονικά δεδομένα, τα οποία είναι πλέον γνωστά σε όλους, δυστυχώς δεν επέτρεψαν καλύτερη λύση, πράγμα που πιθανώς να κατανόησαν οι Δήμοι Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας και για αυτό δεν προχώρησαν ποτέ σε κοινές συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και κινητοποιήσεις, όπως είχαν προαναγγείλει.

Τέλος, κλείνοντας την ομιλία του, ο Κώστας Σπαρτινός, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση τόνισε “Όποιοι επιμένουν με τέτοιες αιτιάσεις τελείως προεκλογικού και αντιπολιτευτικού χαρακτήρα να παραπληροφορούν τον κόσμο, δεν έχουν παρά να χάσουν οι ίδιοι”.


Ο Κ. Σπαρτινός για Πατρών-Πυργου και ειδικά το Τμήμα Αμαλιάδα - Δουναίικα 18/04/2019