Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 6η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras IQ, η οποία πραγματοποιήθηκε από 12 έως 14 Απριλίου 2019 στον Νότιο Λιμένα της πόλης (Κτήριο Β1). Η συνδιοργάνωση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας, είχε ως αποτέλεσμα να φέρει, για μία ακόμη χρονιά, το ερευνητικό δυναμικό με τον επιχειρηματικό κόσμο πιο κοντά στην ανταλλαγή ιδεών, αλλά και στην προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος, κυρίως για ώριμες ιδέες που έχουν παραχθεί στους κόλπους της Ανώτατης Εκπαίδευσης και των Ερευνητικών Κέντρων.

Κατά τη διάρκειά της, 99 εκθέτες παρουσίασαν την εξαιρετική δουλειά τους, τα αποτελέσματα της έρευνας που εκπονείται στα ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά ινστιτούτα και καινοτόμες επιχειρήσεις. Η εξαιρετικά μεγάλη προσέλευση των επισκεπτών, κατέδειξε πως η κοινωνία και ο επιχειρηματικός κόσμος έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, ενώ ταυτόχρονα στις εκδηλώσεις συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες, σημαντικοί συντελεστές υποστήριξης της καινοτόμας επιχειρηματικότητας και εκπρόσωποι της πολιτείας.

Κατά την τελετή έναρξης της έκθεσης, οι ομιλητές, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Patras IQ και Αναπληρωτής Πρυτάνεως  Έρευνας και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Δημοσθένης Πολύζος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολος Κατσιφάρας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, κα. Σία Αναγνωστοπούλου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστας Φωτάκης τόνισαν τους στόχους που θέτει κάθε χρόνο η έκθεση, με τον πιο σημαντικό να είναι  η ένθερμη αποδοχή του θεσμού τόσο από τους φορείς όσο και από τους πολίτες, κάτι που φαίνεται ότι έχει επιτευχθεί. Ακολούθησε η βράβευση της κας Σίας Αναγνωστοπούλου Αν. Υπουργού Εξωτερικών από την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγήτρια Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, καθώς και η βράβευση του κ. Βασιλείου Μακιού, Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και Ιδρυτή Corallia από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας και τακτικό μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Patras IQ, κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Την ευθύνη της οργάνωσης είχε το Πανεπιστήμιο Πατρών και ειδικά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών Αν. Πρυτάνεως Καθηγητής Δ. Πολύζος, συνεπικουρούμενος από  επιτροπή στελεχών από όλους τους φορείς που συμμετέχουν στην προγραμματική σύμβαση, με τη σημαντική βοήθεια εθελοντών-φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το ΑΤΕΙ και το ΕΑΠ.

Αναλυτικά: https://www.patrasiq.gr/

O UPFM στην 6η Έκθεση Patras IQ

Όπως και πέρυσι ο UPFM σε συνεργασία με το Webradio του ΕΑΠ κάλυψε σε ζωντανή μετάδοση από το χώρο της έκθεσης και τις τρεις μέρες τις εργασίες της έκθεσης.

Πάνω από 55 συνεντεύξεις εκθετών αλλά και διοργανωτών «πέρασαν» από τα μικρόφωνα του UPFm – Webradio και βγήκαν στον αέρα από τη συχνότητα 90,4 και από το διαδίκτυο μέσω της διεύθυνσης upfm.upatras.gr παρουσιάζοντας και αναλύοντας με εκλαϊκευμένο τρόπο τα εκθέματα των περιπτέρων. Την τελευταία μέρα ο UPFM κάλυψε μουσικά το πάρτι των εθελοντών που έγινε την Κυριακή το βράδυ στο χώρο της έκθεσης.