Για την ασφάλεια που νιώθει όταν κυκλοφορεί στην περιοχή των Εξαρχείων, ακόμα και χωρίς αστυνομική συνοδεία, μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.

Στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Για την Ελλάδα» στην ΕΡΤ1, ο κ. Φάμελλος αρχικά αναφέρθηκε στις αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που έγιναν την Πέμπτη, τονίζοντας ότι πρόκειται για παρεμβάσεις που δεν είναι στιγμιαίες, σκηνοθετημένες ή «για τα μάτια του κόσμου».

Οι βόλτες του υπουργού στα Εξάρχεια

Στη συνέχεια, ο κ. Φάμελλος ερωτήθηκε αν θα ένιωθε ασφαλής να κυκλοφορήσει στην περιοχή των Εξαρχείων, με τον ίδιο να απαντά:

«Πολλά βράδια έχω πάει στα Εξάρχεια χωρίς αστυνομική συνοδεία και σε μαγαζιά έχω κάτσει και έχω περάσει πολύ όμορφα με φίλους που ζουν εκεί».

Ο παρουσιαστής της εκπομπής τον ρώτησε στη συνέχεια αν έχει πάει πρόσφατα στα Εξάρχεια, με τον υπουργό να λέει «τον τελευταίο χρόνο σίγουρα».

«Πολλές φορές δεν έχω τους συνεργάτες της συνοδείας μου μαζί»

Ερωτηθείς αν αισθάνθηκε φόβο στην περιοχή των Εξαρχείων ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε:

«Οχι, αντιθέτως. Ηταν φίλοι μου καλλιτέχνες που με είχαν καλέσει και μου αρέσει να παρακολουθώ νέες μορφές τέχνης και δεν μπορώ να λείπω από κάποια πεδία. Πρέπει να ζω σαν άνθρωπος».

Καταλήγοντας ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε ότι συχνά κυκλοφορεί χωρίς «τους συνεργάτες της συνοδείας μου μαζί. Δεν χρειάζεται. Ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε και στην Αθήνα».