«Ανασφαλής και περιορισμένη σκέψη» χαρακτήρισε η Melania Trump, μέσω της αντιπροσώπου της, την Anna Wintour, αρχισυντάκτρια της αμερικανικής Vogue.

Η αρχισυντάκτρια της Vogue φέρεται να ορκίστηκε πως η Melania Trump δεν θα έβλεπε ποτέ ξανά τον εαυτό της στο εξώφυλλο του περιοδικού. Η Stephanie Grisham, εκπρόσωπος της Melania Trump, σε δήλωσή της τη Δευτέρα ξεκαθάρισε πως «το εξώφυλλο στη Vogue δεν καθορίζει την κυρία Trump, ήταν εκεί και το έκανε αυτό πολύ πριν γίνει Πρώτη Κυρία».

«Ο ρόλος της Πρώτης Κυρίας και όλα αυτά που κάνει είναι πολύ πιο σημαντικά από μερικές επιφανειακές φωτογραφίσεις και εξώφυλλα», ανακοίνωσε.


«Αυτό δείχνει πόσο προκατειλημμένη είναι η βιομηχανία των περιοδικών μόδας και αποκαλύπτει το πόσο ανασφαλής και με περιορισμένη σκέψη είναι στην πραγματικότητα η Anna Wintour», πρόσθεσε η Stephanie Grisham στην ανακοίνωση. 

Την προηγούμενη εβδομάδα η Anna Wintour είχε αποκαλύψει στο CNN ότι το περιοδικό δεν είναι αμερόληπτο σε ότι αφορά την πολιτική. Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Michelle Obama είχε εμφανιστεί στο εξώφυλλο της Vogue τρεις φορές κατά τη διάρκεια της προεδρίας του συζύγου της. 

Στα εξώφυλλα της Vogue έχουν εμφανιστεί και η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern αλλά και η Hillary Clinton. 


Η Anna Wintour υπερασπίστηκε αυτές τις επιλογές λέγοντας πως εμπνέουν τις γυναίκες παγκοσμίως. Παρότι η αρχισυντάκτρια της Vogue δεν κατονόμασε την Melania Trump στη συνέντευξή της, υπονόησε πως η ίδια νιώθει παθιασμένη όταν παίρνει τη σωστή πολιτική στάση.