Ουρές για να πάρουν ένα αυτόγραφο από τον Γιώργο Αγγελόπουλο σχημάτισαν και οι Λαρισαίοι, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Ντάνος», το βράδυ της Πέμπτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι θαυμαστές που έσπευσαν για ένα αυτόγραφο του Γιώργου Αγγελόπουλου, σύμφωνα με το OnLarissa, είχαν έρθει από διάφορα μέρη της Θεσσαλίας, ακόμη και εκτός αυτής.

Στην παρουσίαση του βιβλίου, ο Γιώργος Αγγελόπουλος είχε δίπλα τη Λαρισαία Ολυμπιονίκη, και επί χρόνια φίλη του, Φανή Χαλκιά και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο.

Την εκδήλωση προλόγισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Γιώργος Αγοραστός, ενώ το βιβλίο η εκδότρια Χριστιάνα Χριστοπούλου.

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Δεν είμαι έτοιμος να ασχοληθώ με τα κοινά»
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, σύμφωνα με το OnLarissa, στις δηλώσεις του τόνισε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος να ασχοληθεί με τα κοινά, τονίζοντας πως δεν θέλει να εκμεταλλευτεί για κανέναν λόγο την αναγνωρισιμότητά του.

Συγκεκριμένα επισήμαινε:

«Έχω την εντύπωση ότι θα το γνωρίζατε, αν είχα σκοπό να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση. Είναι τόσο μεγάλες οι υποχρεώσεις μου σε αυτά που κάνω και βρίσκομαι σε ένα μεταβατικό στάδιο μιας και συζητάμε πράγματα για το μέλλον μου επαγγελματικά. Χωρίς να είναι κάτι ανακοινώσιμο. Θα ασχολιόμουν με το κομμάτι της πολιτικής μόνο αν είχα τον ανάλογο χρόνο και έκρινα ότι έχω κάτι να προσφέρω».

Ο Ντάνος στη συνέχεια είπε ότι «το να αγαπάς τον τόπο σου δεν σημαίνει ότι επειδή είσαι και δημόσιο πρόσωπο μπορείς να προσφέρεις και από ένα τέτοιο πόστο γιατί είναι ένα πολύ σοβαρό επάγγελμα, λειτούργημα που αφορά τις ζωές ανθρώπων. Οπότε πρέπει να πληροίς και τις προϋποθέσεις, είμαι αντίθετος στη συμμετοχή ανθρώπων στη πολιτική επειδή είναι δημοφιλείς» σημείωσε και προσέθεσε:

«Δεν θα ασχολούμουν ποτέ με την πολιτική επειδή είμαι δημόσιο πρόσωπο. Θα το έκανα ανεξάρτητα αν είμαι δημοφιλής ή όχι, αν έκρινα ότι έχω κάτι να προσφέρω και να είμαι υπόλογος των πράξεων μου».

Τι είπε ο Ντάνος για το βιβλίο του

Στη συνέχεια ο Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησε για το βιβλίο του, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα βιογραφικό αφήγημα στο οποίο εξιστορούνται «γεγονότα της ζωής μου, όπως τα έζησα από την παιδική μου ηλικία μέχρι και μετά το παιχνίδι (σ.σ. Survivor)».

Ο Ντάνος υποστήριξε ότι δεν έγραψε αυτό το βιβλίο για τη δημοσιότητα. Αντιθέτως, όπως είπε, «αποφάσισα να δημιουργήσω αυτό το βιβλίο γιατί το να εξωτερικεύεις πράγματα τα οποία ούτε οι φίλοι σου δεν γνωρίζουν είναι όμορφο. Θέλω να δηλώσω με αυτό το πράγμα ότι είναι ΟΚ το να μιλήσεις για πράγματα που ίσως οι άλλοι θέλουν να κρύβουν γιατί είναι πρώτα απ’ όλα λυτρωτικό και ένας επαναπροσδιορισμός για μένα. Άλλο μήνυμα που θα μπορούσα να περάσω είναι ότι το να πέσεις και να σηκωθείς είναι κάτι που επαναλαμβάνεται στη ζωή μας είναι θέμα απόφασης αν θα μείνεις κάτω ή αν θα σηκωθείς» είπε καταλήγοντας.