Συγκλήθηκε σήμερα κατόπιν πρόσκλησης του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου, το τακτικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) Π.Ε. Αχαΐας. Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση αφορούσαν τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2018-2019 καθώς και τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2019.

Ο απολογισμός της χειμερινής περιόδου μπορεί να χαρακτηριστεί θετικός, εφόσον όλα τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς και σε πρώτο χρόνο, παρά το γεγονός ότι ο φετινός χειμώνας ήταν αρκετά δύσκολος.

Η άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, που έχει καταγραφεί τα προηγούμενα χρόνια, είναι πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο και το συντονιστικό όργανο που συγκλήθηκε σήμερα έδωσε έμφαση σε αυτό. Όλα τα μέλη δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν σε αυτή την κατεύθυνση για την αντιμετώπιση κάθε πιθανής απειλής.

Η συμμετοχή των φορέων και εθελοντικών οργανώσεων στην συνεδρίαση ήταν καθολική και αφού ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις όλων των παρισταμένων αποφασίστηκαν τα έργα και οι δράσεις που απαιτούνται για να αντιμετωπιστούν προβλήματα κατά τη θερινή περίοδο του  2019.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε ότι «οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένως στο παρελθόν, η πρόληψη είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστατικών. Ο αποτελεσματικός σχεδιασμός που δεν περιορίζεται μόνο σε ασκήσεις επί χάρτου, η συνεχής επαγρύπνηση και σαφώς η αρίστη συνεργασία των φορέων ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις από την εκδήλωση απειλητικών συμβάντων τόσο για την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία των πολιτών καθώς και το φυσικού περιβάλλον» και πρόσθεσε ότι «θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλους τους εμπλεκομένους φορείς αλλά ιδιαιτέρως τους εθελοντές που βρέθηκαν ανιδιοτελώς στο πλευρό μας σε όλες τις περιπτώσεις που απαιτήθηκε. Η προσφορά στον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη είναι η μεγαλύτερη μορφή ανθρωπιάς. Σας ευχαριστώ από καρδίας και σας εύχομαι καλή δύναμη»!