Στο πλαίσιο της ανάπτυξης των διεθνών σχέσεων, της διαρκούς συνεργασίας και της ανταλλαγής αθλητικών αποστολών, η Εθνική Ομάδα Σπριντ Στίβου, αποτελούμενη από 7 αθλητές και αθλήτριες, καθώς και 9 Ιταλοί πρωταθλητές της ομάδας στίβου από την πόλη Βαρέζε της Ιταλίας, μαζί με τους προπονητές τους, επέλεξε τις εγκαταστάσεις του Παμπελοποννησιακού Σταδίου προκειμένου να προετοιμαστούν για τις προσεχείς αγωνιστικές τους υποχρεώσεις σε Πανελλήνιο και Πανευρωπαϊκό επίπεδο.


Ανάμεσα στους Έλληνες αθλητές είναι η Μαρία Μπελιμπασάκη, η οποία την περσυνή χρονία κατέκτησε τη 2η θέση στα 400μ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βερολίνου. Εκτός από την Μπελιμπασάκη στο Παμπελοποννησιακό Σταδιο πρετοιμάζονται και οι Μαρία Γάτου, Άννα Κιάφα, Άρτεμις Αναστασίου, Βασιλική Ταχταρά, Μιχάλης Δρίτσας και Αντώνης Αλεξανδρίδης.

Μαζί τους θα βρίσκεται και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Κωνσταντίνος Ηλίας.

Η Ομάδα φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Παμπελοποννησιακού Σταδίου από 14 έως και 25 Απριλίου ενώ οι Ιταλοί πρωταθλητές από 16 έως και 24 Απριλίου.

Μιλώντας στο Patrasevents.gr ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και υπεύθυνος για θέματα Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος υποστήριξε πως αυτό, επιβεβαιώνει το γεγονός πως το Στάδιο της Πάτρας αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές των "μεγάλων" αθλητών για την προετοιμασία τους. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "Αποτελεί την κορυφαία επιλογή των αθλητών που θέλουν να προπονηθούν εντός Ελλάδας" ενώ εστίασε και στους ξένους αθλητές που προετοιμάζονται σε αυτό.

Οι ανακαινισμένες, σύγχρονες εγκαταστάσεις του Παμπελοποννησιακού, πέραν του ότι είναι ανοιχτές σε 3.500 και πλέον πολίτες και πάνω από 1.000 αθλητές της πόλης, γίνονται τώρα πόλος έλξης για μεγάλους αθλητές της χώρας και της Ευρώπης.

Η προτίμηση αυτή, εκ μέρους τους, αλλά και η διεξαγωγή για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, τον ερχόμενο Ιούλιο, του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών στίβου του ΣΕΓΑΣ είναι άλλο ένα δείγμα της δουλειάς που γίνεται, της οργανωτικής εμπειρίας των στελεχών της δομής του Σταδίου όπως και της επάρκειας και της αρτιότητας των υποδομών του.