Μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της, χαμηλών τόνων και με σπουδαίες δουλειές στο βιογραφικό της.

Η Μαρίνα Καλογήρου αυτήν την εποχή πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Κατάδικος". Πρόκειται για το αριστουργηματικό έργο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, όπου γράφτηκε το 1919 και 100 χρόνια μετά τη γέννησή του, ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Με ένα θίασο έξι ταλαντούχων ηθοποιών, η παράσταση μεταφέρει τους θεατές σε μια άλλη εποχή, στην Ελλάδα των αρχών του 20ου αιώνα.

Το ξεχωριστό αυτό έργο, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και το κοινό της Πάτρας, αφού για τρεις ημέρες, θα φιλοξενηθεί στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων (Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Απριλίου στις 21:00 και Κυριακή 21 Απριλίου στις 20:00).

Η Μαρίνα Καλογήρου, λίγο πριν ενσαρκώσει τη "Μαργαρίτα", μας μιλάει για το έργο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη και το ρόλο της, για ποιο λόγο απέχει από την τηλεόραση, καθώς και τι είναι αυτό που της φτιάχνει τη μέρα.


"Τα μηνύματα του έργου έχουν να κάνουν με την άχρονη σχέση του καθενός με τον ίδιο του τον εαυτό"

P.E.: Μέσα από τον "Κατάδικο" θα μας μεταφέρετε σε μια άλλη εποχή. Πείτε μας δυο λόγια για το τι θα δούμε στην παράσταση.

Μ.Κ.: "Η ιστορία του "Κατάδικου" είναι μία ιστορία για την αγάπη και την καλοσύνη. Πώς ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει υπερβαίνοντας το φόβο, συμπονώντας και συγχωρώντας τους άλλους και έτσι να βιώσει την αληθινή ελευθερία".

P.E.: Το έργο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, γράφτηκε πριν 100 χρόνια. Ποια ήταν τα μηνύματα που ήθελε να περάσει και πόσο επίκαιρο πιστεύετε ότι είναι;

Μ.Κ.: "Τα μηνύματα του έργου επειδή αφορούν την εσωτερική πάλη με τον ίδιο μας τον εαυτό μπροστά στις προκλήσεις και τις δοκιμασίες της ζωής, δεν έχουν να κάνουν με τις αλλαγές στις εξωτερικές συνθήκες ή την πάροδο του χρόνου παρά μόνο με την άχρονη σχέση του καθενός με τον ίδιο του τον εαυτό. Τότε, τώρα και πάντα".


"Τα τελευταία χρόνια δεν έτυχε να γυριστεί κάποια σειρά που θα μου άρεσε να συμμετέχω"

P.E.: Πώς θα χαρακτηρίζατε την Μαργαρίτα, την ηρωίδα που υποδύεστε;

Μ.Κ.: "Θα την χαρακτήριζα φοβισμένη, δειλή και τέλος χαμένη".

P.E.: Με τι συναισθήματα και τι σκέψεις θα φύγει το κοινό από το θέατρο, βλέποντας την παράσταση;

Μ.Κ.: "Αυτό φυσικά εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, αλλά συνήθως οι περισσότεροι θεατές μας νιώθουν μεγάλη συγκίνηση και μία αίσθηση ανώτερου δικαίου και προστασίας που τους μαλακώνει την καρδιά". 

P.E.: Τα τελευταία χρόνια απέχετε από την τηλεόραση. Είναι από επιλογή ή γιατί δεν σας γίνονται προτάσεις;

Μ.Κ.: "Αυτό συμβαίνει γιατί τα τελευταία χρόνια δεν έτυχε να γυριστεί κάποια σειρά που θα μου άρεσε να συμμετέχω".


"Είναι ένας πολύ δύσκολος χώρος με πολλή αχαριστία, εγωισμό και ανταγωνισμό"

P.E.: Θα λέγατε ότι είστε απαιτητική στις συνεργασίες σας;

Μ.Κ.: "Ναι... Θα το έλεγα! "

P.E.: Μέσα στην πορεία σας στο χώρο, υπήρξαν πρόσωπα και καταστάσεις που σας στεναχώρησαν;

Μ.Κ.: "Δυστυχώς ναι. Είναι ένας πολύ δύσκολος χώρος με πολλή αχαριστίαεγωισμό και ανταγωνισμό".

P.E.: Στην καθημερινότητά σας τι μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση και τι να σας τη χαλάσει;

Μ.Κ.: "Τη διάθεσή μου, τη φτιάχνουν οι καλοσυνάτοι άνθρωποι και μου τη χαλάει το στρες της πόλης και η έλλειψη της φύσης".


"Θα ξεκινήσω να δουλεύω για την πρώτη μου σκηνοθεσία σε ένα έργο που αφορά στον αυτισμό"

P.E.: Γνωρίζω ότι είστε και μητέρα, άρα φαντάζομαι ο προσωπικός σας ελεύθερος χρόνος, είναι περιορισμένος. Πώς τον εκμεταλλεύεστε;

Μ.Κ.: "Μου αρέσει πολύ να μένω μόνη, να ησυχάζω και να διαβάζω".

P.E.: Τα μελλοντικά σας σχέδια;

Μ.Κ.: "Έχω μόλις δημιουργήσει μία καινούργια ομάδα με την οποία σχεδιάζουμε μαζί πολλά και ωραία projects. Επίσης το καλοκαίρι θα παίξω σε μία ταινία και θα ξεκινήσω να δουλεύω για την πρώτη μου σκηνοθεσία σε ένα έργο που αφορά στον αυτισμό".