Για πρώτη φορά μετά από το 1984 οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν προσλάβει τον χαρακτήρα μιας εθνικής εκλογικής αναμέτρησης.

Τον σχετικό τόνο ενισχύει η πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να καταγάγει σ’ αυτές μια ξεκάθαρη νίκη, η οποία θα αποτελεί και το προμήνυμα μιας καθοριστικής επικράτησης της στις εθνικές εκλογές, ώστε να επέλθει η πολυπόθητη αλλαγή σελίδας στη διακυβέρνηση της χώρας.

Παρουσιάζοντας τους υποψηφίους ευρωβουλευτές της, ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι επιβάλλεται να τελειώνουμε με τον τοξικό διχασμό και τον λαϊκισμό που προκάλεσε μεγάλη ζημιά στην πατρίδα μας, δηλητηριάζοντας την ελληνική κοινωνία .

Ασφαλώς πρόκειται για ένα θετικό αφήγημα που αντιπαρέρχεται το κλίμα πόλωσης και οξύτητας, που επιχειρεί να καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην απέλπιδα προσπάθεια του να φτάσει σε μια διαχειρίσιμη γι’ αυτόν πολιτικά ήττα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών δεν είναι άλλο από το να αποτελέσουν την απαρχή για την ανοικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας, που αξίζουμε να έχουμε, εννοείται και εξυπακούεται εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αυτή που έβαλε με την αποφασιστικότητα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή τη χώρα στην ενωμένη Ευρώπη, αυτή που με αίσθημα εθνικής ευθύνης έβαλε πλάτη στα πολύ δύσκολα για να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να συνεχίσει να συμμετάσχει στην Ευρωζώνη.    

Με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να βγάλει τον τόπο από το σημερινό αδιέξοδο και να τον οδηγήσει σταδιακά σε μια νέα εποχή, έχοντας ως οδηγό της ένα όραμα που μπορεί να μας ενώσει όλες και όλους.

Ο δρόμος θα είναι μακρύς και ανηφορικός αλλά αξίζει να τον διανύσουμε, ορθώνοντας ταυτόχρονα ένα απροσπέλαστο τείχος σε παθογένειες και νοοτροπίες του παρελθόντος που μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού.

Είναι καιρός πια να τραβήξουμε μια διαχωριστική γραμμή από το χθες, να πούμε όχι στο λαϊκισμό, να ανακαλύψουμε και πάλι τις αξίες και τις αρχές που έκαναν την πατρίδα μας σπουδαία. Είναι κάτι που ήδη το έχουμε κάνει σε άλλες συγκυρίες και περιστάσεις, πιο σκοτεινές. 

Επομένως, θα το ξανακάνουμε και τώρα, με την ψήφο των πολιτών θα οδηγήσουμε τη χώρα μας εκεί που της αξίζει, για να επανέλθει η ελπίδα και η αισιοδοξία στην κοινωνία μας.