Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως στη δίκη της «μαύρης χήρας» από την Αργολίδα, της 42χρονης που έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και κατηγορείται ότι σκότωσε τον καπετάνιο σύζυγό της.

Κατά την ακροαματική διαδικασία της Πέμπτης το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε στα χέρια της προέδρου της έδρας, όπου έγινε για ακόμα μία φορά αναφορά στην ημέρα που ο Θανάσης Λάμπρου τον Δεκέμβριο του 2014, βρέθηκε νεκρός με δύο σφαίρες στο κεφάλι και τον θώρακα, στην αυλή του σπιτιού του φίλου του. Στο περίστροφο υπήρχε μόνο ένας κάλυκας.

Πήρε κάποιος το όπλο και προσπάθησε να εξαφανίσει τα στοιχεία; Αναρωτήθηκε η πρόεδρος της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείο Ναυπλίου και θέλοντας να μάθει τι ακριβώς συνέβη, ζήτησε να δει το φονικό πειστήριο, το όπλο.

«Εύκολο όπλο, γεμίζεις, οπλίζεις»

Συγκεκριμένα όπως μετέδωσε το STAR, η πρόεδρος της έδρας κρατώντας το όπλο του εγκλήματος στα χέρια της, άρχισε να ρωτάει τον Αξιωματικό της Ασφάλειας Ναυπλίου ο οποίος εξεταζόταν εκείνη την ώρα, πώς λειτουργεί το περίστροφο, αν είναι εύκολο ή δύσκολο στον χειρισμό του, πώς οπλίζει, πώς βγαίνουν οι κάλυκες. Με τον Αξιωματικό να απαντά πως είναι εύκολο στη χρήση του, αν και παλιό. «Γεμίζεις, οπλίζεις και πατάς», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Η κατηγορούμενη είχε μεγάλη ευχέρεια κινήσεων στο σπίτι όπου έγινε η δολοφονία του άντρα της, άρα θα μπορούσε να έχει επεξεργαστεί το συγκεκριμένο όπλο», είπε αξιωματικός ασφαλείας.

Δικηγόρος κατηγορούμενης: Δεν βρέθηκε βιολογικό της υλικό στο όπλο

Ενώ το όπλο ήρθε πρώτη φορά στο δικαστήριο και ενώ η κατηγορουμένη ισχυρίζεται ότι δεν το χρησιμοποίησε και το βλέπει για πρώτη φορά, οι συνήγοροί της επέμεναν ότι είναι ένα «δύσκολο όπλο και πράγματι φαίνεται ότι είχε μια ιδιομορφία το όπλο αυτό, απλό μεν αλλά ένα δύσκολο όπλο. Πώς το ήξερε η κατηγορουμένη;»

«Στη λαβή του όπλου και στη σκανδάλη βρέθηκε βιολογικό υλικό όχι της κατηγορουμένης! Ένα άλλο στοιχείο που έχουμε λέει ότι και στα δύο χέρια του θανόντος βρέθηκαν κατάλοιπα πυροβολισμού», χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της 42χρονης.

Η 42χρονη, η οποία έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ισχυρίζεται ότι είναι αθώα και δεν ομολόγησε ποτέ τον φόνο του συζύγου της.

Τραγικό πρόσωπο αυτής της υπόθεσης είναι η 14χρονη κόρη τους, η οποία μεγαλώνει με την αδερφή της κατηγορούμενης.