Η Πάτρα στάθηκε ενδιάμεσος σταθμός στο ταξίδι διεθνούς εμβέλειας που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, το Προεδρείο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Παιδικού Αθλητισμού (I.C.G.), στην οποία Έλληνας αντιπρόσωπος και εκλεγμένο μέλος είναι ο Πατρινός Νίκος Τζανάκος.

Η επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε με αφορμή επίσημη πρόσκληση που έγινε διαμέσου του κ. Τζανάκου από τον Δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Νίκο Καραπάνο, προκειμένου τα μέλη του Προεδρείου να παραστούν, μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και άλλους θεσμικούς παράγοντες, στις εκδηλώσεις μνήμης για την Ιερά Έξοδο.

Η επίσκεψη όμως αποκτά και ιστορική σημασία από την προγραμματισμένη υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, στην Αθήνα. Ως αποτέλεσμα πολύχρονης προσπάθειας του Νίκου Τζανάκου, με σκοπό οι Παγκόσμιοι Παιδικοί Αγώνες να είναι συνυφασμένοι με το Αθλητικό Ιδεώδες της Αρχαίας Ολυμπίας και η Ελλάδα να αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο μεταξύ, το ταξίδι του Προεδρείου συνδυάστηκε και από την επίσκεψη των μελών στην Πάτρα, θέλοντας να δουν από κοντά την ιδιαίτερη πατρίδα του συνεργάτη τους, (κ. Τζανάκου), αλλά και να επισκεφθούν το εκλογικό του κέντρο με αφορμή τη χρονική συγκυρία των Αυτοδιοικητικών εκλογών στις οποίες κατέρχεται ως υποψήφιος Δήμαρχος.

Η άφιξή τους έτυχε συγκινητικής υποδοχής στο κατάμεστο εκλογικό κέντρο, στην οδό Μαιζώνος & Γούναρη, ενώ τα μέλη του Προεδρείου της I.C.G. άδραξαν την ευκαιρία για να επισημάνουν την επιτυχία του προσωπικού αγώνα του Νίκου Τζανάκου που κατόρθωσε να αυξήσει θεαματικά τον αριθμό των Ελληνικών πόλεων που συμμετέχουν στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες καθιστώντας την Ελλάδα σημαντική και ανταγωνίσιμη δύναμη στις Διεθνείς Αθλητικές Διοργανώσεις.

Το Προεδρείο της I.C.G. από τους Torsten Rasch (Germany) - Πρόεδρο των Διεθνών Αγώνων, ο David Gilbert (USA) - Α’ Αντιπρόεδρο, Igor Topole (Slovenia) - Β΄Αντιπρόεδρο, Richard Smith (Germany-USA) - Γενικό Γραμματέα καθώς και τα μέλη Fen Fen Chang (Taiwan), Wolfgang Glenz (Spain) και Chulwon Shin (S. Korea).

Τίμησαν τον Ανδρέα Καράβολα

Στη διάρκεια της παραμονής στην Πάτρα, η Παγκόσμια Οργάνωση Παιδικού Αθλητισμού τίμησε τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Καράβολα.

Το 2003, όταν οι αγώνες δεν είχαν ακόμα πάρει τεράστιες παγκόσμιες διαστάσεις, η Πάτρα τους διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία και ο κ. Καράβολας αγωνίστηκε ώστε η διοργάνωση να αποκτήσει τη μέγιστη δυνατή αίγλη.

Τα μέλη της I.C.G. δεν ξέχασαν τον τότε Δήμαρχο και σε μια μικρή τελετή τον τίμησαν για την προσφορά του.