Το 9023 ελεύθερο στο διαδίκτυο! Η ταινία, που μετρά 50 επίσημες συμμετοχές σε Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου, 4 Διεθνή Βραβεία και προβολές σε πάνω από 20 χώρες ανά τον κόσμο είναι πια διαθέσιμη στο ίντερνετ!

Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα δυστοπικό παρόν, στο οποίο, λόγω ενός μεγάλου λιμού που πλήττει ολόκληρη τη χώρα, η κυβέρνηση έχει επιτρέψει τη βρώση μη-παραγωγικών πολιτών. Μέσα από μία ακραία αλληγορία, η αφήγηση της ταινίας λειτουργεί ως καυστικό σχόλιο για τη σύγχρονη κοινωνία της Ελλάδας.

Ενώ το 9023 συνεχίζει δυναμικά τις προβολές του σε διεθνή φεστιβάλ, οι δημιουργοί του αποφάσισαν να το αφήσουν ελεύθερο στο διαδίκτυο ώστε να επικοινωνήσει με το ευρύτερο κοινό του. Η μέχρι στιγμής πορεία της ταινίας είναι αξιοσημείωτη, καθώς έκανε πρεμιέρα στο Washington West Film Festival στις ΗΠΑ, συμμετείχε στο Comic-Con International, ένα από τα μεγαλύτερα event της pop κουλτούρας παγκοσμίως, ήταν στο επίσημο διαγωνιστικό του Lebu International Film Festival στη Χιλή, ενός από τα λίγα Oscar Qualified φεστιβάλ, και συμπεριλήφθηκε στο επίσημο πρόγραμμα του Macabro Film Festival στο Μεξικό, του μεγαλύτερου φεστιβάλ τρόμου στον κόσμο.

Τη σκηνοθεσία του 9023 υπογράφει ο Σωτήρης Πετρίδης και η Τάνια Ναναυράκη, ενώ το σενάριο ο Σωτήρης Πετρίδης. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Αλέξανδρος Κωχ, Νίκος Κολοβός, Αναστάσης Ροϊλός και Ελένη Θυμιοπούλου.