O Πατρινός κιθαριστής και συνθέτης Γιώργος Παπαδόπουλος, Διευθυντής της Κιθαριστικής  Ορχήστρας Πατρών θα "ανοίξει" τις εκδηλώσεις στο 4ο Φεστιβάλ Μακεδονίας που θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού την Παρασκευή 19 Απριλίου. Θα ερμηνεύσει  βραβευμένα έργα του για σόλο κιθάρα από την δισκογραφία του( Pre Baroque, Forest Games, Fantasia..) και θα ακολουθήσει  το Βεροιώτικο Μουσικό Σύνολο ArtGuitaristas του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας σε σύμπραξη με το Μουσικό Σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών υπό την Διεύθυνση του Συνθέτη - Κιθαριστή Πέτρου Ρίστα (Καλλιτεχνικού Διευθυντή Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας).

Στη διοργάνωση θα εμφανιστούν επίσης  η Κιθαριστική Ορχήστρα Μακεδονίας υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών Ισίδωρου & Γιούλας Αντωνίου σε σύμπραξη με την Χορωδία "Ορεστίς", η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου - Μαγνησίας υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Κιθάρας Τάσου Ιωακειμίδη και ο σολίστ της Sony Classical - BMG Στέλιος Γκόλγκαρης, και το γνωστό  Κιθαριστικό Σύνολο Απόλλων.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το 2016, από το Ωδείο Απόλλων Καστοριάς και τον Δήμο Άργους Ορεστικού, με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Καλλιτεχνικοί Διευθυντές του Φεστιβάλ, είναι οι καταξιωμένοι Καστοριανοί κιθαριστές Ισίδωρος & Γιούλα Αντωνίου.

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού τις 19 & 20 Απριλίου, με ελεύθερη είσοδο για όλους.