Η Ζάκυνθος έχει μία μεγάλη παράδοση στο θέατρο. Τόσο στο έντεχνο, όσο και στο λαϊκό θέατρο του δρόμου. Άρα, το να έρχεται στην Πάτρα για να ανεβάσει παράσταση μία θεατρική ομάδα από το νησί, είναι κάτι που αποτελεί ξεχωριστό σημείο αναφοράς.

Άλλωστε, με βάση την ιστορία της τέχνης και του θεάτρου αν η Πάτρα ήταν μία από τις πόλεις που στα τέλη του 19ου αιώνα αναπτύχθηκε ιδιαίτερα αυτή η μορφή τέχνης, αυτό είναι κάτι που η αχαϊκή πρωτεύουσα το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στη σύνδεση που είχε διαχρονικά με τη νησί του φιόρε και γενικότερα με τον επτανησιακό πολιτισμό. 

Ανεβαίνει, λοιπόν, το Σάββατο για μία και μοναδική παράσταση στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Μηχανουργείου, το έργο Blackout του Jack Sharkey σε σκηνοθεσία Μπάμπη Συγούρου, από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκουλικάδου Ζακύνθου "Ερωτόκριτος". Πρόκειται για μία παράσταση αστυνομικής κωμωδίας που σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των θεατών. 


Το patrasevents.gr μίλησε με τον σκηνοθέτη της παράστασης: "Είναι ένα έργο με αρκετό σασπένς, γρήγορο και ανατρεπτικό που θα προκαλέσει το γέλιο των θεατών και θα ιντριγκάρει την αγωνία τους.

Είναι μία δύσκολη παράσταση για την οποία δουλέψαμε αρκετά για πολλούς μήνες και είναι χαρακτηριστικό ότι παίζουν πάνω στη σκηνή, σχεδόν ταυτόχρονα στο μεγαλύτερο μέρος του έργου, 13 ηθοποιοί. Αυτό από μόνο του λέει πολλά". 

Στη Ζάκυνθο το θέατρο παραμένει σε ανάπτυξη, υπάρχουν αρκετές ημί-ερασιτεχνικές ομάδες που ανεβάζουν έργα και το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πάντα μεγάλο.

"Η Πάτρα από την πλευρά της έχει τη δική της παράδοση και γνωρίζουμε ότι διαθέτει ένα κοινό που αγαπάει και είναι αρκετά καλός γνώστης του θεάτρου" τονίζει ο Μπάμπης Συγούρος. "Καλούμε τον κόσμο της Πάτρας να έρθει να μας δει από κοντά και πιστεύουμε ότι θα περάσει υπέροχα".