Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και τις μεσημεριανές, απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης περιμένουμε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019. Τα φαινόμενα τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά κατά τόπους ενδέχεται να είναι ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 11 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 20 βαθμούς στα Δωδεκάνησα, όπως αναφέρει το meteo.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις θερμές ώρες της ημέρας καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ, με ενίσχυση μετά το απόγευμα σε ισχυρούς 6 μποφόρ .

Λίγες νεφώσεις, όπου βαθμιαία θα αυξηθούν, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.