Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και οι γονείς τους θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα σχολική πραγματικότητα, αφού από του χρόνου το πρώτο κουδούνι θα χτυπάει στις 9 το πρωί μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Η υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, μιλώντας στο κρατικό κανάλι τόνισε πως η αλλαγή ώρας που συζητείται δεν θα αφορά στα Δημοτικά, αλλά στα Γυμνάσια και Λύκεια. Μάλιστα πρόσθεσε πως σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ για να συζητήσουν το θέμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργού Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, προτείνεται τα μαθήματα να ξεκινούν στις 9 το πρωί, αντί στις 8.15 που ισχύει έως σήμερα, και κατά συνέπεια οι μαθητές θα φεύγουν κατά 45 λεπτά αργότερα στο σχόλασμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γαβρόγλου είχε προαναγγείλει την αλλαγή της ώρας στο κουδούνι στα σχολεία από το 2019-20 υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά: «Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω». Μάλιστα είχε προσθέσει πως «οι μεγάλοι καβγάδες σε ένα σπίτι γίνονται για τρία θέματα: άφησε το κινητό σου και πιάσε βιβλία, κοιμήσου νωρίς και ξύπνα-ξύπνα».