Με επιτυχία, μέσα σε χαρούμενο και ζεστό κλίμα, σαν και αυτό που μόνο τα παιδιά ξέρουν να δημιουργούν ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Οδηγικής Συμπεριφοράς που διοργάνωσε η ΦΙΛΜΠΑ Φίλοι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας, στην Αγορά Αργύρη, το μεσημέρι της Τετάρτης. 

Στην ημερίδα, πέρα των ομιλητών, το παρών έδωσαν οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας που έδειξαν να είναι ιδιαίτερα διαβασμένοι και γνώστες στο ζήτημα της οδηγικής συμπεριφοράς και όχι μόνο, αλλά και σε θέματα που αφορούν περιστατικά έκτακτης ανάγκης. 

Από τη στιγμή που στην ημερίδα αυτή θα έδιναν το παρών μικρά παιδιά η εκδήλωση θα αποκτούσε από την αρχή ένα άλλο ύφος, όπως και έγινε. Οι ομιλίες των ομιλητών έγιναν με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων στους μαθητές και με την ταυτόχρονη απόδοση αντίστοιχων εικόνων που προβάλλονταν μέσω υπολογιστή. 

Έτσι, η ενημέρωση για την οδηγική συμπεριφορά και τα ζητήματα στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας απέκτησαν μία μορφή παιχνιδιού, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να χάνεται η ουσία και ο σκοπός της ημερίδας, ενώ τα παιδιά πέρα από γνώστες, έδειξαν να είναι και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα για όλα τα θέματα που είχαν να κάνουν με την εκδήλωση. 


Ημερίδα Οδηγικής Συμπερφοράς στην Αγορά Αργύρη


Σε ότι αφορά τους ομιλούντες στο βήμα ανέβηκαν ο εκπρόσωπος της Τροχαίας Πατρών, Αστυνόμος Β' Δημήτρης Αντωνιάδης, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πυραγός, Χρύσανθος Χριστοφής, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οδηγός και πρωταθλητής αγώνων μοτοσικλέτας, Κώστας Φωτιάδης και ο υπεύθυνος του Πάρκου της Κυκλοφοριακής Αγωγής, Δημήτρης Διαμαντόπουλος. 

Στο βήμα ανέβηκε επίσης η Υπεύθυνη Τμήματος Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας,  Άρτεμις Παπακωνταστινοπούλου. Συντονιστές της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος ο Χρήστος Βεργανελάκης και ο Ιάσονας Τσόλης, ενώ στο πάνελ της συζήτησης ήταν και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της ΦΙΛΜΠΑ, Κυριάκος Καπετανάκης.