Η Γαλλία μετρά τις πληγές της μετά την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων και ολόκληρος ο κόσμος δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει πως ένα από τα πιο διάσημα μνημεία του κόσμου καταστράφηκε.

Εικόνες από τα αποκαΐδια σε εσωτερικό και εξωτερικό συγκλονίζουν. Συνεχώς κυκλοφορούν νέες φωτογραφίες από την Παναγία των Παρισίων οι οποίες αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής, ενώ λεπτομέρειες από το συνέβη έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού αποκάλυψε πως οι πυροσβέστες έψαχναν για 23 λεπτά να βρουν την εστία της φωτιάς. Οταν την βρήκαν ήταν ήδη αργά και η κόλαση ξεκίνησε.

Αυτό που απέμεινε είναι συντρίμμια και στάχτες με την υπόσχεση του Εμανουέλ Μακρόν πως η Παναγία των Παρισίων θα αποκατασταθεί μέσα σε πέντε χρόνια θα γίνει «πιο ωραία».

Σε βίντεο από drone του RT αποκαλύπτεται η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων, η οποία έχει μαυρίσει από τη φωτιά. «Ματωμένη» και ασταθής, αλλά ζει, λένε οι Γάλλοι, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της μάχης με τις φλόγες τραγουδούσαν το «Ave Maria» για τη σωτηρία του καθεδρικού ναού.