Από την Παρασκευή 19 έως τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 διοργανώνεται από την Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Λίζα Ζώη - Ευάγγελος Ασημακόπουλος.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα συμπληρώνει φέτος 28 χρόνια συνεχούς προσφοράς. Είναι ένας θεσμός που από την πρώτη κιόλας χρονιά, είχε ως στόχο την κατάρτιση, την ενθάρρυνση και την επιμόρφωση των ενδιαφερομένων σπουδαστών, ενώ πολύ γρήγορα καθιερώθηκε στα κιθαριστικά δρώμενα του τόπου μας ως πηγή έμπνευσης, ενημέρωσης, προβληματισμού και γνώσης.

Αυτοσυντηρούμενο οικονομικά το τετραήμερο φεστιβάλ, στηρίχτηκε κυρίως στη συμμετοχή επώνυμων προσκαλεσμένων, που δίνοντας το παρόν αφιλοκερδώς, προσέφεραν μέσα από διδασκαλίες, διαλέξεις και ρεσιτάλ, τις πολύτιμες εμπειρίες τους σε νέους, τελειόφοιτους και απόφοιτους σπουδαστές κιθάρας,, που συνέρεαν όλα αυτά τα χρόνια από κάθε γωνιά της χώρας.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και πάλι φέτος στην πανέμορφη αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, ενώ οι διδασκαλίες θα γίνουν στις άνετες αίθουσες του Ωδείου.

Το 28ο Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι διεθνούς φήμης κιθαριστές: Anton Baranov, Goran Krivokapic και Jerry Willard, οι οποίοι παράλληλα με τους Λίζα Ζώη και Ευάγγελο Ασημακόπουλο, θα διδάξουν σε Master-Classes, ενώ οι Anton Baranov και Goran Krivokapic θα δώσουν και ρεσιτάλ.

Σημαντικές παρουσίες καταξιωμένων καλλιτεχνών συμπληρώνουν το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Οι διακεκριμένοι σολίστες Μανώλης Βροντινός, Μαρία Κουρσάρη, Χρήστος Τσαρούχης και Γιώργος Καφεντζής, θα εμφανισθούν σε ρεσιτάλ κιθάρας, ενώ οι Ευάγγελος Ασημακόπουλος και Μίνως Τυλλιανάκης θα δώσουν δύο ενδιαφέρουσες διαλέξεις.

Θερμές ευχαριστίες στους φετινούς χορηγούς: τον κατασκευαστή κιθάρας Νικόλα Ιωάννου, καθώς και τον Μουσικό Οίκο Panasmusic για την ευγενική τους προσφορά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ είναι:

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

8.30μ.μ. Ρεσιτάλ κιθάρας του Χρήστου Τσαρούχη

9.30μ.μ. Ρεσιτάλ κιθάρας του Γιώργου Καφεντζή

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

6.30μ.μ. Διάλεξη από τον Μίνωα Τυλλιανάκη

8.30μ.μ. Ρεσιτάλ κιθάρας του Μανώλη Βροντινού

9.30μ.μ. Ρεσιτάλ κιθάρας του Anton Baranov

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

6.30μ.μ. Διάλεξη από τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο

8.30μ.μ. Ρεσιτάλ κιθάρας της Μαρίας Κουρσάρη

9.30μ.μ. Ρεσιτάλ κιθάρας του Goran Krivokapič

Περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του Ωδείου, Ρήγα Φεραίου 7, τηλ. 2610-277740 και στο www.fe-odeiopatron.gr