Χαμός στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. 

Από την μία οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, κάνοντας στάσεις εργασίας και καταλήψεις. Από την άλλη οι γιατροί των χειρουργείων δείχνουν να διαφωνούν με αυτόν τον τρόπο διεκδίκησης δικαιωμάτων και τις αντίστοιχες λύσεις που οδηγούν στο να μην μπορούν να γίνουν επεμβάσεις οι οποίες έχουν ανασταλεί. 

Το σωματείο των εργαζομένων "Ιπποκράτης" με ανακοίνωσή του τονίζει ότι συνεχίζει και σήμερα τις στάσεις εργασίας του, κατηγορώντας την διοίκηση για αδιαφορία. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Μετά την χθεσινή και προχθεσινή πετυχημένη απεργιακή κινητοποίηση, τις 3ωρες στάσεις και την παράλληλη κατάληψη των γραφείων της διοίκησης, της νοσηλευτικής διεύθυνσης και των διοικητικών υπηρεσιών και αφού δεν ευαισθητοποιήθηκε κανένας να συζητήσει τα αιτήματα-προβλήματα που μας οδήγησαν σ΄ αυτές τις κινητοποιήσεις συνεχίζουμε και σήμερα τον αγώνα. 

Μετά τις προαναφερόμενες κινητοποιήσεις και την σχετική χθεσινή συνέντευξη Τύπου  που παραχωρήσαμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπου αναδείξαμε τα γενικά προβλήματα και τούς λόγους που μας οδήγησαν στις κινητοποιήσεις, καταρρίπτοντας παράλληλα τον μύθο που εφηύραν ¨κάποιοι¨ για τις αναβολές χειρουργείων, προκειμένου να πλήξουν τον μονόδρομο των συνεχόμενων κινητοποιήσεών μας.

Παρακάτω σας κοινοποιούμε, την επιστολή που έχουμε στείλει και δυστυχώς κανένας τους δεν ευαισθητοποιήθηκε. Σχετικά με τα προβλήματα των Συναδέλφων της παθολογικής: 

"Η λειτουργική κατάσταση, αυτή που σήμερα επικρατεί στην παθολογική κλινική  του 4ου Ορόφου, επιεικώς θα μπορούσε να πεί κανείς, ότι δεν είναι στα καλύτερά της. Από τον Γενάρη ου 2018, όπου για λίγες ημέρες είχε αποκτήσει, σε επίπεδο προσωπικού, την πραγματική δύναμη που ενδείκνυται για την εν λόγο κλινική, για να λειτουργεί σωστά άρχισε δυστυχώς μια πορεία με ένα ανούσιο και αναποτελεσματικό, αψυχολόγητο πήγαινε-έλα και μείωσης του προσωπικού, άνευ προηγουμένου, που δεν συνάδει με το εύρος και την λειτουργία του προαναφερόμενου τμήματος.

Το προσωπικό με την απαράδεκτη πρακτική της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης και την ανοχή της Διοίκησης που δυστυχώς παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τις εξελίξεις, ανήμπορη να πάρει θέσει και να εφαρμόσει έστω και την διαδικασία των ημερήσιων στις μετακινήσεις, άφησε την Νοσηλευτική ¨ελεύθερη¨, άλλοτε να διώχνει άτομα από την κλινική και άλλοτε να φέρνει, με ένα όμως σαφή γι΄ αυτήν ορίζοντα, της μείωσης του δύναμης, που σήμερα έχει φθάσει στα χαμηλότερα δραματικά επίπεδα.

Τέτοια επίπεδα πού αν λάβουμε υπ΄όψιν μας, τις άδειες (κανονικές-αναρρωτικές όπου και εκεί έχουμε διαφορετικές συμπεριφορές από την υπηρεσία), η λειτουργία του τμήματος και των εκεί Συναδέλφων μας καθίσταται δυσχερής. Λαμβάνοντας υπ΄όψιν μας, ότι οι βάρδιες δεν καλύπτονται από το σύνολον του ελάχιστου προσωπικού, των 15 ατόμων, αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του προβλήματος. Η δυσχερής λειτουργία γίνεται εξουθενωτική για τους εκεί Συναδέλφους μας.

Βεβαίως στα προαναφερόμενα ζητήματα θα πρέπει να προσθέσουμε και να επισημάνουμε την στάση της Νοσηλευτικής, με τις γνωστές πρακτικές,όπως:
Βρείτε ποιος θα καλύψει το απόγευμα. 
Θα δουλέψετε 2 για να πάρετε άδεια. 
Η επιλεκτική ανάκριση για απουσίες ή άκουσον-άκουσον γιατί δεν σήκωσα το τηλέφωνό μου. 

Και άλλα πολλά, πέρα από τα προαναφερόμενα, εξοργίζουν το προσωπικό και το αγανακτούν διπλά. Επανερχόμαστε λοιπόν και πάλι στα προβλήματα του εν λόγο τμήματος, για τα οποία δεν δόθηκε καμία επί της ουσίας λύση ακόμη και με την παράσταση όλων των εκεί εργαζόμενων στον Διοικητή, ζητώντας τουλάχιστον τον σεβασμό και την ηθική στήριξη και όχι μπούλινκ και βεβαίως άμεσα ην ενίσχυση τους με 3 τουλάχιστον μάχιμα άτομα".