Εκπρόσωποι του Δήμου Αιγίου και των σπουδαστών του τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας συναντήθηκαν με τον Κώστα Γαβρόγλου στο υπουργείο Παιδείας με θέμα την διαφαινόμενη κατάργηση του τμήματος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος μετά την συγχώνευσή του με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στην συνάντηση παρόντες ήταν ο δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος, οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροσωπία του δημοτικού συμβουλίου. Συζητήθηκαν πολλές εναλλακτικές προτάσεις είτε για την «σωτηρία» του τμήματος είτε για τη δημιουργία στο Αίγιο του Κέντρου των διετών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΑΕΙ.

Αναφορικά με το Τμήμα αυτό καθαυτό διερευνάται η πιθανότητα να ενταχθεί ως κατεύθυνση σε άλλη Σχολή του Πανεπιστημίου κι έτσι να «σωθεί».

Εκτιμάται ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθεί λύση μέχρι την Μ. Τετάρτη οπότε και αναμένεται να μπει προς ψηφοφορία στη Βουλή το σχετικό Νομοσχέδιο.

Από εκεί και πέρα συζητιέται πολύ σοβαρά το Κέντρο των διετών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΑΕΙ να έχει ως βάση του το Αίγιο κι εκεί να λειτουργήσουν κάποια τμήματα που θα έχουν προτείνει οι τοπικοί φορείς.

Η ιδέα που έπεσε είναι η λειτουργία διετούς προγράμματος αμπελουργίας-οινοποιίας καθώς η Αιγιάλεια έχει μεγάλη παράδοση και παραγωγή σταφίδας, κρασιού κ.α.. Τα προγράμματα αυτά είναι επιδοτούμενα από το Υπουργείο Παιδείας και θεωρείται ότι θα καλύψουν σε άτομα, το κενό που θα δημιουργηθεί ακόμα και αν καταργηθεί το τμήματα Οπτικής-Οπτομετρίας που αριθμεί περίπου 70 σπουδαστές.