Η αντίστροφη μέτρηση για το Schoolwave 2019 έχει ξεκινήσει και οι διοργανωτές ετοιμάζονται για τις ακροάσεις που θα κρίνουν ποια θα είναι φέτος τα συγκροτήματα που θα ανέβουν στην σκηνή του μεγαλύτερου μαθητικού/φοιτητικού μουσικού φεστιβάλ της Ελλάδος. 

Φέτος το Schoolwave θα πραγματοποιηθεί στις 5, 6 και 7 Ιουλίου στο πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Ωστόσο, προηγούνται όπως κάθε χρόνο οι ακροάσεις των συγκροτημάτων που έχουν επιλεχθεί από όλα όσα έκαναν αίτηση για να πάρουν μέρος σε αυτό το μουσικό φεστιβάλ. Φέτος αίτηση είχαν κάνει 113 συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε από τα 113 επιλέχτηκαν συνολικά 64 μουσικά συγκροτήματα για τις ακροάσεις. Οι ακροάσεις για τα συγκροτήματα της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας θα γίνουν την Κυριακή στις 21 Απριλίου και την Μεγάλη Δευτέρα στις 22 Απριλίου στην Αθήνα, στο Prova Music Studios. Για τα συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν στις 24 Απριλίου. 

Από τα 64 συγκροτήματα θα επιλεχθούν τα 25 για να ανέβουν στη μουσική σκηνή και να τραγουδήσουν για πρώτη φορά ίσως στην καριέρα τους, μπροστά σε τόσο κοινό. Από την Πάτρα που έχει κτίσει όλα αυτά τα χρόνια μία παράδοση έχοντας κάθε χρόνο μία παρουσία σε αυτό το φεστιβάλ στις ακροάσεις έχουν επιλεχτεί δύο συγκροτήματα. 


Τo πρώτο είναι το γκρουπ Paraphernalia που παίζει alternative heavy rock μουσική, ενώ το δεύτερο είναι το Plague Spreader που ανήκει στο είδος της thrash metal.

Τα δύο συγκροτήματα από την Πάτρα που ανήκουν στην κατηγορία των φοιτητικών και όχι των μαθητικών θα προσπαθήσουν να εντυπωσιάσουν την κριτική επιτροπή και να περάσουν στην τελική φάση, ανεβαίνοντας δηλαδή στη σκηνή του Schoolwave 2019, αποκτώντας μία μοναδική και τεράστια μουσική εμπειρία. 

Την επιλογή των 64 συγκροτημάτων έκαναν μέσα από μια πολύμηνη διαδικασία αποστολής demo και live ακροάσεων, άνθρωποι καταξιωμένοι στον χώρο της μουσικής, όπως ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης, οι συνθέτες Νίκος Κυπουργός και Γιώργος Κουμεντάκης, ο μουσικός παραγωγός Χρυσόστομος Μουράτογλου, ο ντράμερ Σεραφείμ Γιαννακόπουλος και οι τραγουδοποιοί Vassilikos, Φοίβος Δεληβοριάς, Κωστής Μαραβέγιας, Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Αλέξης Ιωάννου (The Burger Project), Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy).