Όταν τα παιδιά έχουν φαντασία, τότε ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος και χιλιάδες ελπίδες να ξεπροβάλλουν στον ουρανό, βγάζοντας μέσα από τα σύννεφα ένα αύριο πιο φωτεινό. 

Όταν όμως τα παιδιά βάζουν και χρώματα σε αυτόν τον κόσμο της φαντασίας που μόνο το δικό τους χαμόγελο ξέρει να δημιουργεί τότε ο κόσμος αυτός μπορεί να γίνει τέχνη και να δώσει ένα αποτέλεσμα που να γεμίσει αισθητικά τη ψυχή και την καρδιά μας.

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ του δήμου της Πάτρας έκαναν αυτό τον κόσμο της φαντασίας τους ζωγραφική και έδωσαν ύφος και χρώμα στο κτίριο του Σκαγιοπουλείου όπου διεξάγεται η έκθεση που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός. 

Πρόκειται για την πανελλήνια έκθεση του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Αμπέτ Χασμάν "Ταξιδεύοντας με τα πανιά της φαντασίας" στην οποία συμμετέχουν 40 δήμοι της χώρας, όπου φιλοξενεί από ένα έργο μαθητών αντίστοιχων δομών και δεκάδες ακόμα ζωγραφιές των μαθητών του ΚΔΑΠ της Πάτρας.

Τα έργα των παιδιών είναι εξαιρετικά, με τους μαθητές να έχουν κάνει σπουδαία δουλειά, δείχνοντας το ταλέντο τους και το μεράκι τους. Τα παιδιά με την βοήθεια των δασκάλων τους ζωγράφισαν υπέροχα πράγματα, από καράβια, θάλασσες, πεδιάδες και πολλά άλλα ακόμα, όλα τους στοιχεία ενός κόσμου που ξεφεύγει από αυτόν που γνωρίζουμε, σπάζοντας τις συμβάσεις, τις προκαταλήψεις, τα πρέπει και τα στερεότυπα του για να έρθει και να απλωθεί στα μάτια της ψυχής μας. 

Αξίζει να περάσουμε μία βόλτα έτσι από το κτίριο του Σκαγιοπουλείου και τον χώρο όπου φιλοξενείται αυτή η έκθεση για να δούμε τα έργα των παιδιών και να έρθουμε σε επαφή με τον κόσμο αυτόν. Η έκθεση ξεκίνησε από τις 15 Απριλίου και θα κρατήσει έως τις 15 Μαΐου, ενώ θα λειτουργεί τις ώρες: 09.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00. 

Δείτε τις φωτογραφίες του Λεωνίδα Αξιώτη με τα έργα των παιδιών.