Όλος ο κόσμος παρακολούθησε συγκλονισμένος την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, με τον γαλλικό λαό να βιώνει πολύ δύσκολες στιγμές μετά την χθεσινή καταστροφή. Τα συναισθήματα είναι έντονα με τους εκπροσώπους του αθλητισμού να στέλνουν τα δικά τους μηνύματα.

Μηνύματα από ομάδες και μεγάλες προσωπικότητες, που εξέφρασαν μέσω κοινωνικών δικτύων την λύπη τους για την καταστροφή. Μηνύματα που επίσης φανερώνουν την πρόθεση των ανθρώπων του αθλητισμού να βοηθήσουν οικονομικά στην ανοικοδόμηση του καθεδρικού Ναού.

Η θλίψη είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί στα μηνύματα που ανέβασαν σύλλογοι και αθλητές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η γαλλική εφημερίδα EQUIPE, παρουσίασε τις αναρτήσεις συλλόγων και αθλητών στο διαδίκτυο.

«Τρομερές εικόνες του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, ενός από τα ομορφότερα μνημεία της πόλης μας, στις φλόγες. Κουράγιο σε όλους όσους κινητοποιήθηκαν για να σβήσουν αυτή τη φωτιά», αναφέρει χαρακτηριστικά η Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ ο διεθνής άσος της ομάδας του Παρισιού, Κιλιάν Μπαπέ, ανέβασε στο twitter την γαλλική σημαία με αποσιωπητικά.

Ο Βραζιλιάνος άσος της Παρί, Νεϊμάρ ανέβασε και αυτός το δικό του μήνυμα συμπαράστασης στον γαλλικό λαό, αναφέροντας χαρακτηριστικά στο twitter. «Προσευχηθείτε για την Γαλλία».

Το δικό του μήνυμα ανέβασε και ο σταρ των Σάρλοτ Χόρνετς, Νίκολα Μπατούμ, με τον Γάλλο φόργουορντ να αναφέρει χαρακτηριστικά. «Όχι, όχι όχι. Είναι η Παναγία μας».

Δείτε τα μηνύματα στο διαδίκτυο:


Οικονομική βοήθεια για την ανασυγκρότηση του καθεδρικού Ναού

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το γαλλικό ποδόσφαιρο λαμβάνει πρωτοβουλίες για την οικονομική στήριξη της ανασυγκρότησης του καθεδρικού Ναού και ήδη ο μεγαλομέτοχος της Ρεν, Φρανσουά Πινό ανακοίνωσε πως η οικογένεια του θα διαθέσει 100 εκατ. ευρώ.

Χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας η τοποθέτηση της προέδρου της γαλλικής λίγκας, Ναταλί Μπόι ντε λα Τουρ, η οποία τόνισε πως το γαλλικό ποδόσφαιρο θα κινητοποιηθεί, ώστε να βοηθήσει οικονομικά στην ανασυγκρότηση του καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων.