Νέα επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ για την επέκταση του Πρότυπου εργοστασίου ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα, που πλέον έχει φθάσει στο μάξιμουμ της παραγωγικής δυναμικότητας του, ανακοίνωσε η FrieslandCampina Hellas.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κώστας Μαγγιώρος η υλοποίηση της επένδυσης θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί εντός του 2019.

«Το 2019 αποτελεί μία χρονιά – ορόσημο για την FrieslandCampina Hellas καθώς το αγαπημένο μας ΝΟΥΝΟΥ κλείνει 90 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η σημαντική αυτή επέτειος θα επισφραγιστεί με μία νέα επένδυση της τάξεως των €5 εκατομμυρίων στο Πρότυπο Εργοστάσιό μας στην Πάτρα», σημείωσε ο κ. Μαγγιώρος κατά τη διάρκεια ξενάγησης δημοσιογράφων στις μονάδες παραγωγής.

Όπως τόνισε ο ίδιος η κίνηση αυτή είναι ακόμα μία ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία μετά τη μεγάλη επένδυση τη διετία 2011 – 2012 κατά την οποία μεταφέρθηκε η παραγωγή γάλακτος του ολλανδικού συνεταιρισμού από τη Γερμανία στην Ελλάδα.

Το Επενδυτικό Σχέδιο 2019, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το economico, εντάσσεται στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πορείας και μακροχρόνιας στρατηγικής της εταιρείας αυξάνοντας την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου κατά 50%. Περιλαμβάνει επέκταση βιομηχανικών κτιρίων και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού παραγωγής με τα αντίστοιχα συστήματα ελέγχου και αυτοματισμών, κυρίως στα στάδια επεξεργασίας και αποθήκευσης γάλακτος.


"Σε όλη μας την πορεία επενδύουμε σταθερά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, φροντίζοντας να παρέχουμε προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας στους καταναλωτές μας. Αυξάνοντας κατά 50% την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου μας εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή για την εταιρεία μας και τα προϊόντα ΝΟΥΝΟΥ, δίνοντας την υπόσχεση να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε γενιές και γενιές Ελλήνων», τόνισε ο κ. Μαγγιώρος.

Η FrieslandCampina Hellas, θυγατρική του κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Royal FrieslandCampina με πάνω από 18.000 μετόχους – κτηνοτρόφους, είναι σήμερα η εταιρεία Leader στην ελληνική αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων με μερίδιο 11,2% με βάση τις πωλήσεις, όπως καταγράφει η ετήσια έκθεση της IRI. Ακολουθεί η optima της οικογένειας Παντελιάδη με 8% και τρίτη είναι η ΔΕΛΤΑ με 7,6%.