Αρχίζουν σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο, Τετάρτη, οι αγώνες-ρεβάνς για την προημιτελική φάση του Champions League, με τεράστιο ενδιαφέρον για τους φιλάθλους ανά την υφήλιο.

Το σημερινό πρόγραμμα της φάσης των «8» του Champions League περιλαμβάνει δύο σπουδαία παιχνίδια.

Στο «Καμπ Νου» της Βαρκελώνης η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την παρέα του Λιονέλ Μέσι να έχει το προβάδισμα για την πρόκριση στους «4» του Champions League μετά τη νίκη με 1-0 στο πρώτο ματς στο «Ολντ Τράφορντ», την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, οι «κόκκινοι διάβολοι» υπό τις οδηγίες του Σόλσκιερ έχουν αλλάξει πρόσωπο και θα τα παίξουν όλα για όλα μέσα στη Βαρκελώνη, εκεί άλλωστε που ο νυν προπονητής τους και οι άλλοι παίκτες της Γιουνάιτεντ είχαν κάνει την ανατροπή στον τελικό του 1999, κερδίζοντας 2-1 την Μπάγερν με δύο γκολ στις καθυστερήσεις (ένα του Σόλσκιερ) και κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο.

Όποια ομάδα προκριθεί θα αντιμετωπίσει μία εκ των Λίβερπουλ-Πόρτο (2-0 το πρώτο ματς) για τα ημιτελικά του Champions League.

Ματσάρα στο Τορίνο

Μεγάλο παιχνίδι αναμένεται να γίνει και στο Τορίνο, όπου η Γιουβέντους θα υποδεχθεί τον Αγιαξ.

Η ιταλική ομάδα έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, λόγω του 1-1 στον πρώτο αγώνα στο Αμστερνταμ, ωστόσο ο «Αίαντας» απέδειξε και στην προηγούμενη φάση, κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, ότι «δεν μασάσει» από έδρες (είχε ηττηθεί με 1-2 από τη «Βασίλισσα» στο Άμστερνταμ και νίκησε 4-1 στη Μαδρίτη στη ρεβάνς!).

Όποιος περάσει από αυτό το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει μία εκ των Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι (1-0 το πρώτο ματς) για τα ημιτελικά του Champions League.