Ξεσηκώνεται το Αίγιο για την κατάργηση του τμήματος Οπτικής - Οπτομετρίας, κάτι που περιλαμβάνεται μεταξύ των αλλαγών στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και του Κώστα Γαβρόγλου για την συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος με το Πανεπιστήμιο Πατρών. 

Η είδηση έχει σημάνει συναγερμό στο Αίγιο αφού το συγκεκριμένο τμήμα ήταν ένα από αυτά που έδιναν ζωή στην πόλη και η κατάργηση του, με την ταυτόχρονη απορρόφηση του από την νέα Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας που δημιουργείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα. 

Οι τοπικοί φορείς θεωρώντας ότι οι σπουδαστές προσφέρουν στο Αίγιο μία σημαντική οικονομική ανάσα στην περιοχή έχουν "σηκώσει" το θέμα και ζητούν  από τους βουλευτές του νομού και ειδικότερα από αυτός που ανήκουν στο κυβερνών κόμμα να πάρουν θέση. Μάλιστα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο για το θέμα, αλλά και όλους τους υποψηφίους δημάρχους της περιοχής, ενώ όρισαν ραντεβού με τον υπουργό Παιδείας στην Αθήνα. 

Στο μεταξύ η Ελληνική Ακαδημία Οπτομετρίας σε επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας της παρεμβαίνει στο όλο ζήτημα, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία της για τη κατάργηση του τμήματος της ειδικότητας της τονίζοντας: "ΜΕ την επισυναπτόμενη επιστολή εκθέτουμε τις θέσεις μας με αντικειμενικότητα, συνέπεια και ακαδημαϊκά επιχειρήματα, ώστε το Τμήμα Οπτικής & Οπτομετρίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας να μην καταργηθεί, αλλά να ενταχθεί αυτόνομο στη νεοσύστατη Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης της Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ως εκ τούτου, θα μπορέσει να συνεχίσει τη μέχρι σήμερα απόλυτα επιτυχημένη πορεία του ακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις, συνεισφέροντας στο κοινωνικό σύνολο εξελίσσοντας περαιτέρω το επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών στην Ελλάδα και την Ευρώπη". 

Στην επιστολή της τονίζει μεταξύ άλλων: "Τα σχέδια για το Τμήμα Οπτικής & Οπτομετρίας που ανήκει στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, έρχονται σε πλήρη αντίθεση και ευθεία αντιπαράθεση με τις προαναφερθείσες δεσμεύσεις Συνόδων και Διακηρύξεων, καθώς δεν προβλέπεται να πανεπιστημιοποιηθεί αυτόνομο ή να συγχωνευτεί, αλλά καταργείται! Τα μέλη ΔΕΠ θα ενταχθούν στο Τμήμα Επιστήμης Υλικών ή στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται αφού στερούνται επιστημονικής και επαγγελματικής συνάφειας.

Επίσης, θύματα είναι και οι φοιτητές, καθώς θα κληθούν να λάβουν τίτλο σπουδών μεταβατικού τμήματος ΤΕΙ, παρότι θα έχουν ενταχθεί αυτοδίκαια στο Πανεπιστήμιο Πατρών".