Εκδήλωση για την Κλιματική Αλλαγή, τις φυσικές καταστροφές, τους τρόπους αντιμετώπισής τους και την συμβολή του νέου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (rescEU) σε αυτή την κατεύθυνση, διοργανώνει ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης σήμερα στις 7:00 μμ, στο ξενοδοχείο Αστήρ της Πάτρας.

Ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, θα παρουσιάσει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (rescEU), για τον οποίο υπήρξε Εισηγητής εκ μέρους της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και τις νέες δυνατότητες που δίνει στα Κράτη Μέλη για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τις φυσικές καταστροφές.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει επίσης ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Μαρίνος Σκανδάμης, ο οποίος με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι, θα αναφερθεί στις μαζικές καταστροφές και την αντικλιματική πολιτική. Τέλος ο Αρχιπύραρχος, κ. Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, Διοικητής Πυροσβεστικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος θα μιλήσει για την δύσκολη αποστολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και για τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Tη συζήτηση, θα συντονίσει ο δημοσιογράφος & Διευθυντής Σύνταξης της Εφημερίδας Πελοπόννησος, Κωνσταντίνος Μάγνης.