Πεινάς μετά από κάθε προπόνησή σου; Οι κανονικές ασκήσεις μπορούν να ενισχύσουν τον μεταβολισμό σου και να αυξήσουν την πείνα σου. Παρόλο που αυτό έχει αποδειχθεί επιστημονικά, δεν πρέπει να χρησιμεύει ως δικαιολογία το να «γουρουνιάζεις» σε burger, πατάτες τηγανιτές και πίτσα. Συχνά υπερεκτιμούμε τον αριθμό των θερμίδων που κάψαμε και καταλήγουμε να τρώμε περισσότερο από ό, τι χρειάζεται το σώμα μας για να χτίσει μυς μετά από το γυμναστήριο ή τρώμε τα λάθος πράγματα.

Δες όμως 3 tips που θα σε βοηθήσουν να το αλλάξεις αυτό, όπως αναφέρει το queen.

Σκέψου διπλά τις θερμίδες που έκαψες

Πιστεύεις πως έκαψες τον ίδιο αριθμό θερμίδων με αυτές που έχει ένα μεγάλο μπολ παγωτού στα 5χλμ που έτρεξες; Μελέτες έχουν δείξει ότι συνήθως υποτιμούμε τις θερμίδες που καταναλώνονται μέσω των τροφίμων και υπερεκτιμούμε τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται από την άσκηση. Διάλεξε σωστά όταν έρθει η ώρα να φας μετά τη γυμναστική.

Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να φας ένα παγωτό μια φορά στο τόσο, αλλά ένα πλήρες γεύμα με σύνθετους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας και καλά λιπαρά είναι καλύτερη επιλογή μετά από μια σκληρή προπόνηση. Τι θα έλεγες για ένα post-workout smoothie;

Φάε τα γεύματα σου κανονικά

Εάν πεινάς πολύ μετά τη γυμναστική, τότε ίσως δεν έχεις φάει αρκετά κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. Τα κανονικά γεύματα συμβάλλουν στη διατήρηση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα. Έτσι, υπάρχει πολύ λιγότερος κίνδυνος υπερκατανάλωσης τροφής. Το πόσο συχνά πρέπει να τρως εξαρτάται αποκλειστικά από τους προσωπικούς σου στόχους.
Ένας τρόπος για να σιγουρευτείς πως θα χορτάσεις είναι να τρως τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες (άπαχο κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά προϊόντα, ξηροί καρποί, όσπρια κλπ.) σε κάθε γεύμα σου.

Προγραμμάτισε καλύτερα τη γυμναστική σου

Αν πάντα αισθάνεσαι πεινασμένη μετά τη γυμναστική, τότε απλά φρόντισε να προγραμματίσεις την άσκηση πριν από ένα από τα κύρια γεύματα σου. Δεν έχει σημασία αν προτιμάς να ασκείσαι πριν από το πρωινό, το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο, ο έξυπνος σχεδιασμός σου δίνει την ευκαιρία να αναπληρώσεις τις αποθήκες ενέργειας με ένα πλούσιο γεύμα. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να καταναλώσεις επιπλέον σνακ, και κατά συνέπεια επιπλέον θερμίδες, μεταξύ των γευμάτων.