Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι ίσως ήταν λάθος η απόφασή του να συναντηθεί με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, μετά τις αντιδράσεις, αλλά και τα αλλεπάλληλα αδειάσματά του από την Κουμουνδούρου, το Μαξίμου και συνυποψήφιούς του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Κώστας Αρβανίτης.

O πρώην υπουργός Ναυτιλίας σήμερα έκανε λόγο για πιθανό λάθος του, αναφορικά με την επιλογή του να φωτογραφηθεί με τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιο ο οποίος -λόγω των ακραίων απόψεών του- έχει καταστεί «κόκκινο πανί» για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Οι απόψεις μου για τη Δημοκρατία είναι γνωστές, μπορεί να ήταν λάθος, αλλά δεν σημαίνει ότι οι απόψεις μου αλλοιώθηκαν επειδή έγινε αυτή η συνάντηση, έχω πάντα τις ίδιες ιδέες και τις ίδιες απόψεις για όποιους εκφράζουν απόψεις μισαλλοδοξίας, αφού και στη Δημοκρατία και στην Ορθοδοξία η μισαλλοδοξία δεν είναι αποδεκτή», ανέφερε (στο δημόσιο ραδιόφωνο) ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπό το βάρος των αντιδράσεων που προκάλεσε η επιλογή του τα προηγούμενα 24ωρα.

Ο κ. Κουρουμπλής διασώθηκε, κατά πληροφορίες, λόγω της παράλληλης δημοσιοποίησης φωτογραφιών από συνάντηση που είχε κάνει η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά με τον Αμβρόσιο και κάθε δραστικό μέτρο θα έπρεπε να περιλαμβάνει κι αυτή και άρα -όχι έναν αλλά δύο- υποψήφιους ευρωβουλευτές εκτός λίστας, συν την Μυρσίνη Λοΐζου, που από νωρίς τέθηκε εκτός, λόγω της παράνομης είσπραξης της σύνταξης της νεκρής μητέρας της.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε υπεραμυνθεί της απόφασής του να συναντήσει τον μητροπολίτη Αμβρόσιο. «Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι' αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει», είχε γράψει στο Facebook μετά τις πρώτες αντιδράσεις.