Το "κόκκινο" σκαθάρι που κατέστρεψε τους φοίνικες της πλατείας Υψωλών Αλωνίων πέρασε.

Τα συνεργεία του δήμου, πριν από ορισμένα χρόνια, είχαν προχωρήσει στο κόψιμο των φοινίκων που αποτελούσαν το σήμα κατατεθέν της πλατείας. Από τότε όμως έχει περάσει αρκετός καιρός και η πλατεία έχει μένει γυμνή. Χωρίς δέντρα.

Τίποτα δεν έχει γίνει για την αντικατάσταση των φοινίκων με κάποιο άλλου είδους δέντρου. Υπάρχουν τόσα είδη που θα μπορούσαν να ομορφύνουν την πλατεία και να προσφέρουν στους περαστικούς, αλλά και στους θαμώνες της μια σκιά, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επιπλέον, τα δέντρα σίγουρα θα έκαναν όμορφη την πλατεία και θα της έδιναν μία άλλη εικόνα που αυτή τη στιγμή δεν έχει. Θα της έδιναν πίσω την προσωπικότητά της και το χαρακτήρα της. Όμως όχι μόνο δεν έχει μπει ένα δέντρο που να αντικαταστήσει τους πρώην φοίνικες, αλλά ούτε καν έχουν οι υπεύθυνοι βγάλει τα κουφάρια των δέντρων που πλέον δεν υπάρχουν. 

Τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση; Η πλατεία των Υψηλών Αλωνίων θα μείνει χωρίς δέντρα για πάντα; Το περίεργο είναι ότι κανείς από τους υποψηφίους δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα, ενώ ο δήμος πατά τα όσα έλεγε το 2014 όταν ξεκινούσε τη θητεία του, το παίζει μάλλον "Αμερικάνος". Οπότε μάλλον η πλατεία Υψηλών Αλωνίων θα μείνει μόνιμα γυμνή. Κρίμα. 

(Οι φωτογραφίες είναι του Ανδρέα Αποσκίτη από την σελίδα, "Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται").