Φρέσκα φρούτα και λαχανικά από την Ηλεία, την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία γνώρισαν οι επισκέπτες 5ου Διεθνούς Εμπορικού Γεγονότος Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών, FRESKON που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 11-13 Απριλίου 2019, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Φέτος για πρώτη φορά συμμετείχε στη διοργάνωση με δικό της περίπτερο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΔΕ, δίνοντας τη δυνατότητα σε παραγωγούς και από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους μεγάλων ξένων αλυσίδων σούπερ-μάρκετ, εμπορικών επιχειρήσεων και εταιρειών - δικτύων διανομής και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, τόνισε:«Τα εκλεκτής ποιότητας προϊόντα της Περιφέρειάς μας, αξίζει να βρίσκονται στις λαχαναγορές όλου του κόσμου. Και μέσω της FRESKON δόθηκε η δυνατότητα στους παραγωγούς μας να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες και να βάλουν τα φρούτα και τα λαχανικά που παράγονται στη γη μας, στα ράφια καταστημάτων του εξωτερικού».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.500 επιχειρηματικά «ραντεβού» μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων και παραγωγών και των ξένων προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών, ενώ στην έκθεση συμμετείχαν 215 εκθέτες από 16 χώρες, έναντι 191 της προηγούμενης διοργάνωσης.

Επίσης, η έκθεση φιλοξένησε 205 ξένους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers) από 35 χώρες, εκ των οποίων οι 130 ήταν μεμονωμένοι hosted buyers από 33 χώρες και οι 75 εμπορικοί επισκέπτες μέσω ομαδικών συμμετοχών από τα Βαλκάνια.