Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ», το έκτο βιωματικό εργαστήριο παιδιών 4-6 ετών μαζί με τους γονείς τους.

Το θέμα του εργαστηρίου προσέγγισε τις «Προσδοκίες» σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, με στόχο, οι γονείς αφενός να αντιληφθούν ενδεχόμενες προσδοκίες που έχουν από τα παιδιά τους και αφετέρου τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να αποτυπώσουν τη ζωή τους στο μέλλον όπως την οραματίζονται.

Σε ένα βιωματικό πλαίσιο αλληλεπίδρασης, στις υποομάδες τους, οι γονείς συζήτησαν τις προσδοκίες που έχουν οι ίδιοι από τα παιδιά με σκοπό να αναδυθούν ερωτήματα όπως: «τι σημαίνει να έχω ως γονέας προσδοκίες από το παιδί μου;  Συντελούν στη ομαλή ανάπτυξη της συμπεριφοράς και στην ενδυνάμωση του παιδιού ή το αντίθετο; Οι προσδοκίες συνάδουν με τα «θέλω» του παιδιού ή μόνο με του γονέα;»

Τα παιδιά μέσα από διαδραστικό παιχνίδι αποτύπωσαν σε ένα κολλάζ με εικόνες και  προσωπικές τους ζωγραφιές τη μελλοντική ζωή τους (που θα ήθελα να ζουν, ποιο επάγγελμα να εξασκούν, πως θα ήταν οι παρέες τους, ποια θα ήταν τα χόμπυ τους κ.α.).

Το εργαστήριο ολοκληρώθηκε σε πασχαλινό κλίμα με τους γονείς και τα παιδιά να κατασκευάζουν πρωτότυπες, δημιουργικές αναμνηστικές χειροτεχνίες.

Η συνάντηση έκλεισε με χαρούμενη διάθεση, ικανοποίηση και προσμονή για το έβδομο και τελευταίο εργαστήριο για την φετινή χρονιά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου.